Foto: Mango
Modes un stila ekspertes Maijas Silovas (attēlā) garderobē šajā pavasarī notikušas krasas pārmaiņas - ierasto melno krāsu viņa nomainījusi pret spilgtas un gaišas krāsas apģērbiem, tomēr, pucējoties pirms iziešanas no mājas, Maija apzinās, ka tādas kā viņa nav nevienas citas pasaulē.

"Bija laiks, kad neuztvēru nopietni nevienu krāsu kā tikai melno un valkāju to pat vasarā. Bet tas ir raksturīgs cilvēkiem, kuri strādā modes industrijā. Es redzu tik daudz dažādas modes skates, kolekcijas, stailingus, modernus cilvēkus, ka viss zib no krāsām un kādā brīdī nogursti no spilgtu krāsu pārpilnības," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Maija.

Modes lietpratēja atklāj, ka sievietei šajā pavasarī der ielāgot, ka modē ir viss, ko vien sieviete spēj prasmīgi valkāt. "Šabloni ir domāti garlaicīgiem cilvēkiem. Protams, ir pasaules modes industrijas gigantu diktētās tendences, bet ne vienmēr tās piestāv konkrētam indivīdam. Tādēļ daudz augstāk tiek vērtēts cilvēka individuālais skatījums uz stilu. Kāds ir panks, kāds gots, kāds ekscentriķis, kāds klasiķis, vēl cits avangardists.

Runājot globālā kontekstā, ekstra moderni ir bleizeri jeb pagarināta silueta žaketes, kas lieliski piestāv gan ļoti īsām kleitiņām, gan džinsiem. Īpašs šīs sezonas akcents ir žaketēm, kurām atlocītas piedurknes, šādi padarot veidolu brīvāku. Starp citu, modē atgriežas plēstie džinsi, kuri kādu laiku ir bijuši "atvaļinājumā", bet nu tie ir atgriezušies pēc ilgas "atpūtas" ar jaunu sparu.

Aksesuāru viennozīmīgs hīts ir plastikāta un gumijas pulksteņi - tādi kā Timex80, Ice Watches un Toy Watches. Šos pulksteņus var valkāt arī salikumā ar dārglietām vai augstvērtīgu bižutēriju. Ir pat zīmoli, kuri piedāvā ļoti bērnišķīgus modeļus ar Donaldu Daku, Mikipeli un citiem komiksu un pasaku varoņiem. Nekas nespēj būt amizantāk par cilvēku klasiskā uzvalkā un ar šādu rotaļīgu aksesuāru. Tāda smalka ironija par sevi, jo jebkurā gadījumā visi mēs nākam no bērnības," ar jaunākajām modes tendencēm iepazīstina Silova.

Taču tai pat laikā Maija norāda, ka nav svarīgi, ko tu velc, - ir svarīgi, kas esi tu. "Mūsu personība ir mūsu labākais apģērbs. Sievietei ir jāapzinās un vienmēr jāatceras, ka tādas kā viņa nav nevienas citas pasaulē. Varbūt ir gudrākas, skaistākas, bet tādas kā viņa vairs nav. Apzinoties, ka esi unikāla un neļaujot nevienam darīt sev pāri. Kā teicis viens no maniem mīļākajiem rakstniekiem Oskars Vailds: "Vairums cilvēku dzīvo, lai tiktu mīlēti un apbrīnoti. Taču mums vajadzētu dzīvot, lai mīlētu un apbrīnotu citus"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!