Foto: Mango
Modes un stila ekperte Maija Silova (attēlā), raksturojot šīs vasaras modes tendences, atklāj, ka no pludmales tērpu klāsta šogad jāizsvītro stringi, kuri sievietēm rada diskomfortu, bet vīriešiem tie vairāk iederas guļamistabā.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Maija Silova atklāj, ka mode mainās ātrāk, kā mēs to spējam aptvert. "Tikai viens faktors paliek nemainīgs – kopts ķermenis, kas spēj padarīt jebkuru apģērbu nepārspējami izteiksmīgu," viņa piebilst.

Maija stāsta, ka šovasar topā ir tunikas un garas kleitas, kas vasaras karstumā paglābs no saules stariem. "Būsiet trāpījušas desmitniekā, ja izvēlēsieties ekstra īsus šortus ar kovbojtipa rūtainiem krekliem un "country" stila masīvām jostām. Modē ir arī kombinezoni ar izteiktu vidukļa līniju. Apaļīgākām meitenēm ļoti skaisti izskatīsies hipija stila garas kleitas, kuras papildina ar ekstravagantiem aksesuāriem.

Arī somu dizaina diapozonam nav robežu – eksperimentē cik vien tīk, vienalga būsi trāpījusi desmitniekā, ja vien jautājumam būsi "piegājusi" ar izdomu. Tāpat topā ir apspīlētas džinsu bikses jeb tā saucamie skinny jeans. Atkal modē ir plēstie un nobružāta efekta džinsi, nepiespiesti, brīvi un vasarīgi.

Vēsākā laikā ar krekliem var nēsāt kardigānu jeb pagarinātu jaciņu, kas ir ikdienišķs stils, gan elegants, gan praktisks. Bleizeri jeb pagarinātas žaketes ar pieguļošu vidukļa līniju tiek vilktas gan ar biksēm, gan īsām kleitiņām," ar šīs vasaras modes tendencēm iepazīstina Silova.

Taču vasarā tikpat aktuāla ir arī peldkostīmu mode. "Šajā sezonā sieviešu peldkostīmu modē dominē krāšņas uzdrukas, maigie pasteļtoņi, romantiski izšuvumi un ekstra modernie etno tamborējumi. Vasaras svelme dāvā iespēju ļaut vaļu fantāzijai un dažādībai – izvēloties vai nu viendaļīgus, vai divdaļīgus peldkostīmus.

Starp citu, ja nav pagūts aktīvi apmeklēt sporta nodarbības, figūras nianses noslēps divdaļīgā peldkostīma radošais dizains, kas var būt gan pilnīgi slēgts, gan ar moderniem "izgriezumiem".

Ja tomēr ir vēlme nosauļoties vienmērīgi, labāk dot priekšroku divdaļīgam peldkostīmam, īpašu vērību pievēršot krūštura formai un pārliecināties, vai tas tiešām veiksmīgi izceļ dotumus. Ne mazāku uzmanību jāvelta peldbiksīšu izvēlei, lai tās pārāk nesaplacina lejasdaļu un vizuāli nepaplašina gurnus.

Runājot par lietām, kas ir izgājušas no modes, kļuvušas mazāk aktuālas un lietderīgas - tie ir stringi. Tie lēnām pamet gan starptautiskās modes apakšveļas podijus, gan arī vairs nav primāri pludmalēs. Iespējams, ir triumfējusi sieviešu tieksme pēc komforta, jo, kaut arī skaistums prasa upurus, tam tomēr nevajadzētu prasīt pastāvīgu diskomforta sajūtu. Tāpēc tiek ražota ekstra plāna apakšveļa bez vīlēm, īpaši seksīgi izskatās šāda tipa šortiņi.

Atgriežoties pie pludmales tēmas – vīriešiem vajadzētu aizliegt vilkt stringus publiskās vietās, jo tas izskatās ļoti neestētiski. Ja godīgi, vīriešu modē tā pa īstam negad nav bijuši stringi. Tā vietā stilīgi puiši izvēlas īsas šortveidīgas peldbikses vai klasiskās peldbikses. Tas ir pašu vīriešu izdomāts mīts, ka, jo plikāk, jo seksīgāk, un attiecas tas tikai uz guļamistabu," par pludmales modes tendencēm stāsta Silova.

Galerijā Mango piedāvā nelielu ieskatu šīs vasaras atpūtnieku "garderobē" Latvijas pludmalēs (foto: LETA un Mango.lv).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!