Foto: F64

Vērienīgā modes pasākuma Riga Fashion Week ietvaros ar savu jaunāko kolekciju Reval Hotel Latvija telpās iepazīstināja latviešu modes mākslinieki Indra Miklāva un Artis Štamgūts.

Miklāva un Štamgūts ir latviešu modes mākslinieki, kas veiksmīgi sevi jau pierādījuši konkursos un modes pasākumos gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Pirmais kopdarbs - avangarda kolekcija Black label - vairākos konkursos ir ieguvis Grand Prix. Šo panākumu rezultātā viņiem pasākumā Latvijas stila un modes balva 2007 piešķirta Gada debija modes jomā.

Par savu jauno kolekciju modes mākslinieki saka: "Mūsdienās notiek interesants, ar emancipāciju saistīts process, kas negūst plašu rezonansi sabiedrībā, taču ir ļoti būtisks vīriešu un sieviešu pasaules uztverē.

Tieši pēdējos gados vērojama ne tikai sievietes cīņa par vienlīdzību, bet būtiski mainījusies arī vīrieša uztvere - viņš sievieti vairs neuztver kā zemāku būtni. Tas atspoguļojas dažādās sociālās aktivitātēs.

Visi šie procesi liecina par to, ka vīrietis ir gatavs pieņemt savā dzīvē lietas, kas līdz šim attiecās tikai uz sieviešu pasauli. Notiek pārmaiņas arī ģērbšanās paradumos, nemanot vīrieša garderobē ienāk krāsas un maigas tekstūras, kas līdz šim bija iedomājamas tikai sieviešu apģērbos. Šīs lietas mūs iedvesmoja radīt jauno kolekciju Androgen.

Mūsdienās veļas izmantošana virsapģērbā nav nekas jauns, bet to parasti izmanto seksualitātes uzsvēršanai, taču šajā kolekcijā tā tiek apskatīta no emocionāli un vizuāli estētiskā skatu punkta, un tā ir galvenā kolekcijas idejas paudēja."

Foto: F64.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!