Foto: Vida Press
Pirmdien, 6. maijā, Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzejā norisinājās par tradīciju kļuvusī Tērpu institūta labdarības noslēguma balle "Met Gala", kas tiek uzskatīta par vienu no prestižākajiem un izsmalcinātākajiem ikgadējiem šovbiznesa pasākumiem.

Arī šogad kostīmu balle vienkopus pulcēja pirmās klases superzvaigznes – popdziedātājas, mūziķus, aktierus un aktrises, biznesa haizivis, dizainerus, modeles, realitātes šovu zvaigznes un citus ietekmīgus ļaudis, kas diktē toni izklaides industrijā.

Tērpu institūta rīkotā noslēguma balle ir viens no gaidītākajiem pavasara notikumiem, un pasākums ierasti izvēršas krāšņā tērpu parādē, kurā slavenie un bagātie var izpausties pēc sirds patikas un apliecināt savu radošo garu.

"Met Gala" ir ekstravagants pasākums, kurā pa sarkano paklāju defilē un uz muzeja kāpnēm fotogrāfiem pozē tikai visizmeklētākā sabiedrība, un neatņemama tradīcija ir karnevāla vēsmas viesu tērpos.

Katru gadu ballei ir noteikta tēma, kuras vadlīnijas jaušamas slaveno viesu tērpos. Šogad balles apmeklētāji tika mudināti savā apģērbā veidot atsauces uz ebreju izcelsmes amerikāņu rakstnieces Sūzenas Zontāgas eseju "Notes on "Camp"".

Viesu neticami krāšņajos un raibajos kostīmos izpaudās ironija, humors, parodija, teatrālisms un pārspīlējumi. Lai gan pilnīgi visi bija piedomājuši pie noteiktās tēmas iekļaušanas savā tērpā, daži bija pārspējuši paši sevi.

Tā, piemēram, amerikāņu dziedātāja Keitija Perija bija ģērbusies kā lustra, popzvaigzne Lady Gaga uz sarkanā paklāja sarīkoja striptīzu, bet aktieris Džareds Leto savam tērpam bija pieskaņojis neīstu, nocirstu galvu, kas veidota pēc viņa līdzības.

Tāpat arī jāpiemin aktieris Ezra Millers, kurš pārsteidza ar grimu – viņa seju rotāja vairāki acu pāri, kas veidoja optisko ilūziju. Savukārt realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana žilbināja miesaskrāsas kleitā, kuru rotāja lietus pilītes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!