Foto: Vida Press/Zebraonegallery.com

Britu supermodele Keita Mosa (attēlā), kura savulaik salauzusi sirdi pēdējam rokmūzikas romantiķim Pītam Dohertijam un noteikti ne viņam vien, arī pēc 40 gadu sliekšņa pārkāpšanas tiek ierindota starp planētas skaistākajām sievietēm. Tagad atklātībā nonākuši foto, kas liecina – pozēšana Keita bijusi asinīs jau no dzimšanas.

Šonedēļ publiskoti unikāli foto – kadri no pašas pirmās Keitas Mosas profesionālās fotosesijas, kas tapuši viņas karjeras pirmsākumos, kad nākotnes supermodele bija vien 14 gadus veca.

Vienā no vadošajām Londonas mākslas galerijām Zebra One Gallery februāra beigās tiks izstādīti fotogrāfa Ouena Skarbjena uzņemtie foto, kas, kā vēsta britu mediji, līdz šim plašākai publikai nav rādīti.

Tie uzņemti 1988. gadā, kad Storm Models aģentūras modeļu meklētāja meiteni bija pamanījusi Ņujorkas lidostā un atvedusi uz studiju, lai pārbaudītu, kā pusaudze izskatās fotogrāfijās.

Kā pastāstījis pats fotogrāfs, viņš meitenei lūdzis pozēt ar tādu sejas izteiksmi, it kā viņa stāvētu un garlaikotos autobusa pieturā. Iesācēja kameru priekšā acumirklī uztvērusi un lieliski izpildījusi forogrāfa noteikumus, un vēlāk tieši šī izteiksme arī kļuva par Mosas firmas zīmi.

Tagad mēs zinām, ka pēc savas pirmās fotosesijas jauniņā Keita netika izbrāķēta – drīz vien arī sākās viņas galvu reibinošais kāpiens pa karjeras trepēm, kur vēlākajos gados netrūka ne vētrainas uzdzīves, ne skandālu, ne fenomenālu panākumu un miljonu kontā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!