Foto: Publicitātes foto
Starp meitenēm, kas 25. Rīgas modes nedēļā defilēs skatēs, ir gan pieredzes bagātas modeles, gan debitantes. Starp viņām – arī 16 gadus vecā jūrmalniece Patrīcija Anna Vavilova (attēlā).

Patrīcija kopš 1. klases nodarbojas ar dejošanu, bet pēdējo mēnešu laikā viņa apguvusi modeles prasmes, un plašākai publikai viņas defilē būs iespējams novērtēt "Riga Fashion Week" ietvaros.

Augusta nogalē Patrīcija tika izvēlēta "Samsung" projektam "Piepildi savus sapņus". Kā vēsta iniciatīvas organizatori, šajā laikā jaunā meitene tikusi galā ar vairākiem modes industrijas izaicinājumiem un tajā pusaudzei palīdzējusi pieredzes bagātā pašmāju "Instagram" modele Agnija Grigule.

Patrīcija izveidojusi savu portfolio, kā arī tikusies ar zīmolu "QooQoo" un "ArtJam" radītājām, lai apgūtu to, kā "pārdot" sevi apģērbu dizaineriem.

Liels pluss bijis dejošanā gūtā pieredze – modes jomas profesionāļi atzinīgi vērtējuši viņas stalto stāju.

"Man kā meitenei, kura nav mācījusies modeļu skolā, tas ir liels kompliments," atzinusi Patrīcija.
Foto: Publicitātes foto

Par to, ka 16 gadu vecumā izdevies piepildīt sapni par modeles darbu, meitene ir pateicīga mammai, kura atlases dienā, kad meita satraukusies par konkurenci, mudinājusi tomēr nepalikt mājās un pati aizvedusi līdz norises vietai, kā arī tētim, bez kura atbalsta, rūpēm un spēcīgās aizmugures sajūtas viņa nespētu būt par sevi tik pārliecināta.

Mamma arī bijusi meitenes paraugs un iedvesmas avots modē, bet, ja vēl nesen jauniete bija tā, kura lūdza padomus stila jautājumos mammai, tad tagad tieši mamma vēršoties pie atvases, lai uzzinātu jaunākās modes tendences.

Tāpat liels atbalsts bijuši pārējie ģimenes locekļi un draugi, bet ne mazāk būtiska ir arī Patrīcijas "otrās ģimenes" – deju skolotāju Agitas un Valēriju Mironovu – sapratne, ja pēc nogurdinošas dienas fotosesijās ne vienmēr pietiek spēka deju treniņiem.

Foto: Publicitātes foto
Projekta ietvaros gūta ne tikai lielāka pārliecība, bet iemantoti arī jauni kontakti un pazīšanās.

"Esmu kļuvusi krietni aktīvāka sociālajos tīklos – un rezultātā mani aicina piedalīties arī citos ar šo iniciatīvu nesaistītos projektos. Esmu apņēmības pilna, lai mana izaugsme tikai turpinās," stāsta Patrīcija, bet pašmāju "Instagram" zvaigzne Agnija Grigule atzinusi – jaunajai meitenei noteikti ir potenciāls kļūt par labi zināmu sociālo tīklu blogeri.

Patrīcija Rīgas modes nedēļā defilēs zīmola "Baltman" skatē – viņa būs vienīgā daiļā dzimuma pārstāve šajā uznācienā un demonstrēs īpaši viņai radītus tērpus.

"Kaut arī tas var izklausīties klišejiski, es aicinu ikvienu nebaidīties un darīt to, kas interesē. Sajūta "man jau nekas nesanāks" ir no sava prāta jāizslēdz, jo patiesībā nav, ko zaudēt. To iemācījos pati un novēlu arī citiem," pārdomās par piedzīvoto dalās Patrīcija.

Jau vēstīts, ka 25. Rīgas modes nedēļa norisināsies no 27. oktobra līdz 2. novembrim, un tajā piedalīsies gan plaši pazīstami un pieprasītākie Latvijas un ārvalstu dizaineri, gan perspektīvie jaunie šīs sezonas debitanti.

Ar pilnu Rīgas modes nedēļas dalībnieku sarakstu iespējams iepazīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!