Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ņujorkā šobrīd pilnā sparā norit modes nedēļa, un par vienu no apspriestākajām tās dalībniecēm kļuvusi 21 gadu vecā austrāliete Medlīna Stjuarte – meitene ar Dauna sindromu, kura jau apbūrusi un iedvesmojusi miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Apņēmīgā jauniete modes industrijā debitēja pirms aptuveni trim gadiem. Laika gaitā viņa kļuvusi ne tikai par vienu no populārākajām modelēm ar Dauna sindromu, bet arī izveidojusi pati savu apģērbu zīmolu "21 Reasons Why".

Kā vēsta britu izdevums "Femail", Ņujorkas modes nedēļas ietvaros Medlīna šogad defilējusi astoņās dažādās skatēs, tajā skaitā arī pašas radītā zīmola jaunākās kolekcijas šovā.

"Ir lieliska sajūta redzēt, ka tik daudz starptautisku dizaineru iedrošina Medlīnu un citu modeļu daudzveidību – gan ar Dauna sindromu, gan transseksuāļus. Ņujorkā šogad ir lieliska vienotības sajūta," izdevumam pastāstījusi modeles mamma Rozanna.

Medlīna jau kopš bērnības bija sapņojusi par lielo skatuvi. Pusaudzes gados viņa cītīgi strādāja pie tā, lai atbrīvotos no liekā svara, un viņa kļuva par pasaulē pirmo profesionālo modeli, kurai ir Dauna sindroms.

Jau Medlīnas karjeras pirmsākumos daudzi viņai paredzēja žilbinošus panākumus, un tas arī piepildījies. Pēdējos gados austrāliete defilējusi ne tikai daudzu slavenu dizaineru skatēs, bet arī pozējusi modes žūrnāliem un piedalījusies reklāmas kampaņās.

Modele ir kļuvusi par iedvesmas avotu daudziem, un dizaineri, kuri ar viņu sadarbojušies, vienmēr uzsvēruši – redzēt Medlīnu savā tērpu skatē ir liels gods.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!