Foto: Vida Press

Pēdējo gadu laikā ne viena vien Latvijas modele sevi veiksmīgi apliecinājusi arī starptautiskajā modes biznesā, bet šonedēļ tapis zināms, ka divu meiteņu – Gintas Lapiņas (attēlā) un Karlīnas Caunes – panākumus novērtējis arī pasaules ietekmīgākais modeļu portāls Models.com.

Ik gadu Models.com atjauno savu pasaules modeļu topu, kurā iekļautas 50 šobrīd aktuālākās un labākās modeles. Meitenes tiek vērtētas pēc reklāmas kampaņu, žurnālu vāku un modes nedēļu skaita, kā arī citiem kritērijiem, un būt šajā topā ir liels pagodinājums.

Gadu gaitā šajā topā pabijušas tādas nu jau par modes biznesa ikonām atzītas daiļavas kā Naomi Kempbela, Keita Mosa, Žizele Bundhena un citas, bet pamazām starp pasaules labākajām modelēm ielauzušās arī latviešu meitenes.

Līdz šim sarakstā bija ierindojusies pievilcīgā blondīne Ginta Lapiņa - vairākus gadus viņa ieņēma stabilu 33. pozīciju, bet atjaunotajā topa versijā viņa pakāpusies par sešām vietām un tagad atrodas 27. vietā. 

"Esam priecīgi, protams, bet mums tas nebija liels pārsteigums. Jo Ginta mērķtiecīgi virzās augšup savā karjerā, kas arī tika apstiprināts," Lapiņas panākumus komentējuši modeļu aģentūras Dandy pārstāvji.

Tagad gan Lapiņai ir radusies nopietna konkurence - pirmo reizi modeļu piecdesmitniekā iekļuvusi arī Karlīna Caune, kura uzreiz ieņēmusi jau 32. vietu, kas ir cienīgs sasniegums salīdzinoši nesen modes biznesā sevi pieteikušajai meitenei.

Starp pasaules labākajām modelēm ir arī citas Baltijas valstu pārstāves, bet visaugstākajā pozīcijā no viņām ir igauniete Karmena Pedaru, kura ieņēmusi sesto vietu.

Galerijā: ieskats Lapiņas un Caunes profesionālajās gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!