Foto: Vida Press
Latviešu meitenes pēdējo gadu laikā guvušas vērā ņemamus panākumus nežēlīgajā modes biznesā – viņas veiksmīgi defilē prestižākajās ārvalstu modes nedēļās, pozē dažādiem izdevumiem, piedalās dažādu populāru zīmolu kampaņās, un tas viss, protams, pozitīvi ietekmē arī modeļu ienākumus.

Prestižais modeļu portāls Models.com publiskojis ikgadējo "naudas meiteņu" sarakstu. Šogad tas iedalīts trīs daļās - pirmajā sarakstā ir "A kategorijas modeles" Adriana Lima, Keita Mosa, Miranda Kerra, Žizele Bundhena un citas, otrajā sadaļā gozējas "līgumu meitenes", bet trešā daļa atvēlēta vislabāk apmaksātajām daiļavām.

Pērn labāk pelnošo modeļu topā gozējās tikai viena latviete - panākumiem bagātā gaišmate Ginta Lapiņa, bet tagad 36 labāk apmaksāto daiļavu sarakstam pievienojušās arī Ieva Lagūna (attēlā) un Karlīna Caune.

Lai gan resurss Models.com tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem un prestižākajiem modeļu portāliem pasaulē, domas par labāk apmaksāto modeļu sarakstu dalās.

"Pelnošāko modeļu tops ir diezgan neadekvāts. Cilvēki, kuri veido šo topu, nekad nezina precīzus skaitļus, cik patiešām ir samaksāts par vienu vai otru darbu. Un vispār, apspriest to, cik kurš pelna, nav ētiski," DELFI Izklaidei skaidroja modeļu aģentūras Dandy pārstāvis Jaroslavs Barišņikovs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!