Foto: Shutterstock
Tikko sācies 2016. gads, kas nozīmē jaunas iespējas, jaunas apņemšanās un, protams, jaunas vēsmas modes pasaulē. Tajās vieglāk orientēties būs ar ekspertes – tendenču noteicējas Alinas Keller - palīdzību.

Jaunā gada pirmās dienas ir īstais laiks, kad atbrīvoties no lietām, kas nebūs vajadzīgas jaunajā gadā. Pirms ķerties pie saraksta ar netikumiem, no kuriem atteikties 2016. gadā, DELFI Izklaide iesaka sākt ar vienkāršāko un izrevidēt drēbju skapi.

No kā vajadzētu atbrīvoties?

Plisētie svārki

Gari, krokoti svārki visās iespējamās krāsās Latvijas ielu modē gozējās visai ilgi. Kā uzsver Alina, nu šie svārki beidzot pazūd no skatuves. Tas gan nenozīmē, ka sievišķīgā stila piekritējām vairs nav variantu - goda vietā tiek celti cita alternatīva.

"Izmetot garos, krokotos svārkus, dodam vietu midi garuma svārkiem un kleitām," iedvesmo tendenču noteicēja.

Sporta apavi uz platformas

Aizejošā gada karstākā tendence - sportiska stila apavi uz platformas tipa zoles - pazūd kopā ar 2015. gadu. Tas gan nenozīmē, ka kediņas un botas pavisam zaudē popularitāti un laiks atkal mežģīt kājas augstpapēžu apavos.

Kā atklāj Alina, sporta apavi būs cieņā arī 2016. gadā, taču atgriezīsimies pie ierastajiem standartiem. "Platformu vietā jāizvēlas klasiskie sporta apavi," pamāca eksperte.

Apspīlētas mini kleitas

Ja Ziemassvētku ballītē ieradies pikantā un apspīlētā mini kleitiņā, lai tas paliek šī tērpa pēdējais godpilnais uznāciens. Alina iesaka mini kleitas uz ilgāku laiku noslēpt skapja dzīlēs, jo savu triumfu sāk sievišķīgāki tērpi.

"Apspīlētu mini nomaina sievišķīga garuma midi kleitas," jauno tendenci atklāj eksperte.

Džinsi ar pazeminātu jostas vietu

Tiem, kuru garderobē vēl nav džinsu ar augstu jostas vietu, pēdējais laiks tos iegādāties. Modes un tendenču pazinēja atklāj, ka bikses ar zemo jostas vietu, kuras jau kādu laiku cīnās par vietu veikalu plauktos, 2016. gadā pavisam zaudēs aktualitāti.

"To vietā vajag nopirkt džinsus ar augstu jostu," pamāca eksperte.

Apģērbs ar kniedēm

Viena no aizgājušā gada aktualitātēm bija roķīga stila apģērbs ar kniedēm. Kniedes rotāja visu, sākot ar somām un ādas jaciņām, beidzot ar biksēm un krekliņiem.

2016. gadā savu uzvaras gājienu turpinās hipiju stila mode, ko jau varēja manīt vasaras festivālos. "Kniedes uz apģērbiem nomainīs bārkstis," jauno tendenci ieskicē Alina.

Iedvesmu apģērbam 2016. gadā var smelties arī Alinas blogā, kā arī no attēliem trendesteres Instagram profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!