Foto: Mango
Aizvadītajā nedēļā notikušajā 14. Rīgas modes nedēļā skatītājiem bija iespēja ne tikai iepazīties ar jaunākajām pašmāju un ārvalstu modes mākslinieku jaunākajām kolekcijām, bet arī papriecēt acis pie tērpiem ar visnotaļ pikantām detaļām.

Kā daudzu ārzemju dizaineru jaunākajās kolekcijās arī daži latviešu mākslinieki, prezentējot rudens/ziemas tērpus, daļu no tērpiem veidojuši drosmīgā stilā, galveno uzsvaru, protams, liekot uz sieviešu krūtīm.

Caurspīdīgus un pieguļošus materiālus atsevišķos savos tērpos bija izmantojusi starptautisku atzinību guvusī dizainere Katja Šehurina ar zīmolu Katyakatya Shehurina, veiksmīgā modes mākslinieču duets Anita Altmane un Ieva Balode un citi.

Īpaši lielu skatītāju interesi un sajūsmu daiļā dzimuma apmeklētājām radīja Rīgas modes nedēļas noslēguma dienā notiekošā itāļu dizainera Toma Rebla skate, kuru klātienē vēroja arī Valsts prezidenta Valda Zatlera kundze Lilita.

Šī skate kļuva par vienu no apspriestākajiem modes nedēļas notikumiem gan enerģiskā un atraktīvā šova dēļ, gan dēļ drosmīgajiem tērpu risinājumiem - itāļu dizaineris savā rudens/ziemas kolekcijā puišiem piedāvā zem biksēm valkāt zeķubikses, bet šī jaunā tendence pašmāju modes zinātāju aprindās gan guva pretrunīgu vērtējumu.

Toma Rebla skati un līdz ar to arī 14. Rīgas modes nedēļu noslēdza melnādainā modeļa Papisa Lavdeja iznāciens - puisis ir viens no pasaulē populārākajiem melnādainajiem modeļiem, kurš sadarbojies ar tādiem modes namiem kā Versace, Armani, Jean-Paul Gaultier un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!