Foto: Vida Press
Pārmetumu gūzmu izpelnījies izsmalcinātais britu augstās modes zīmols "Burberry". Aizvadītās nedēļas izskaņā Londonā notikušo jaunākās kolekcijas apģērbu skati aizēnojis viens vienīgs džemperis, kurā daudzi saskatījuši provokāciju.

Viena no modelēm izrādījusi džemperi ar kapuci, kura striķīši sasieti cilpā, kas daudziem raisījušas asociācijas ar ļaudīm, kuri paši sev atņem dzīvību pakaroties.

Vairāki stila kritiķi un modes pasaules entuziasti, tostarp arī "Burberry" nolīgtās modeles un modeļi, publiski nosodījuši modes namu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Pašnāvība nav mode," sociālajos tīklos sašutumu padusi modele Liza Kenedija. "Neaizmirsīsim arī briesmīgo linča tiesas vēsturi," turpinājusi daiļava.

Viņas viedoklim piekrituši arī daudzi citi stila pārzinātāji, "Burberry" radošās komandas veikumu dēvējot par nepieņemamu, amorālu un klaji provokatīvu.

Zīmola vadītājs Marko Gobeti ātri vien aptvēris, kādu ažiotāžu izraisījis viens vienīgs džemperis, un steidzis atvainoties visiem, kurus tas aizskāris. "Tas bija neiejūtīgi, un tā bija kļūda," norādījis "Burberry" šefs, solot, ka nekas tamlīdzīgs nekad vairs neatkārtošoties.

View this post on Instagram

A post shared by 🦎 (@liz.kennedy_) on Feb 17, 2019 at 9:51am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!