Foto: Mango
Marts formāli ir pirmais pavasara mēnesis, taču faktiskās sinoptiķu prognozes vēl neliecina par drīzu pavasara iestāšanos. Tomēr modes un stila eksperte Maija Silova (attēlā) pauž uzskatu, ka ziemas beigas nebūt nav drūms laiks un tajā iespējams ieviest jaunas modes vēsmas.

"Protams, šobrīd vēl ir tik daudz sniega un ārā ir auksti, tādēļ pati vēl nemaz uz pavasara/vasaras garderobes pusi pat nelūkojos. Ziema ir smagnējāka par vasaru - ja vasarā var uzvilkt kleitiņu, šortus un ātri vien izmainīt stilu un noskaņu, tad ziemā tas ir krietni vien sarežģītāk, jo jāvalkā virsdrēbes, cepures, zābaki," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Silova.

Tomēr viņa pati ir atklājusi kādu īpatnēju lietu, ko vēlas ieteikt arī citiem - tā viņai pašai šķiet gan moderna, gan interesanta, turklāt arī praktiska.

"Lai gan ziemā tiešām ir grūtāk un reizēm apģērba izvēle ir pat nogurdinoša, esmu atklājusi sev kādu jaunumu, ko varu ieteikt arī citiem. Ja agrāk vairāk mainīju aksesuārus - šalles, cepures, tad pēdējā laikā esmu sākusi uz kašmira šalles likt arī zīda lakatiņu.

Šo lietu sev atklāju, iespējams, tieši bargā sala dēļ un arī tādēļ, ka gribējās kaut ko krāšņāku par ierastajiem brūnganajiem toņiem. Tomēr saprotu, ka viss nav tik vienkārši - nevar taču tāpat vien piespraust pie mēteļa vai šalles kādu puķi!

Tomēr, lai tas nebūtu pretrunā ar vispārpieņemtajiem modes standartiem, lakats, kas tiek vilkts virsū šallei, nedrīkst būt vasarīgs. Es parasti izvēlos lakatus piesātinātos toņos, piemēram, piesātināti zaļu," stāsta stila eksperte.

Silova tāpat norāda, ka šāds jaunieviesums garderobē viņai pašai liek justies silti un skaisti, kā arī padarīt ierasto ziemas veidolu neparastāku.

"Arī ziemā var atrast daudz interesanta! Šāds mazs knifiņš ir saskaņā ar modes tendencēm, nav nekas pārspīlēts, ir gana interesants, un domāju, ka šādas nelielas izmaiņas var palīdzēt pārvarēt atlikušo ziemas daļu labākā noskaņojumā," priecājas Maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!