Foto: Mango
Lai vasaras karstumā apģērbā justos ērti, bet neradītu pārāk atkailinātu iespaidu, modes un stila eksperte Maija Silova (attēlā) iesaka izvēlēties daudzslāņainu apģērbu, pilsētā nestaigāt pludmales iešļūcenēs un neatkailināt nabas.

"Ja velc T-kreklu, pieskaņo vieglu lina vai džinsa vestīti," padomu, kā vasaras tveicē izvairīties no pārliekas atkailināšanās, sarunā ar izklaides portālu Mango dod Maija. Viņa iesaka nodrošināties arī ar dažādām vieglas tekstūras šallēm un lakatiem, kas kalpos ne tikai kā stila elements, bet būs noderīgas vakara pastaigām.

Nekādā gadījumā šovasar pilsētas ielās Maija negribētu redzēt meitenes un puišus pludmales iešļūcenēs vai plikām nabām.

"Pilsētā pat lielā karstumā tas nav pieļaujams - to visu jāatstāj pludmalei. Karsti - tas nav arguments, kuru izmantot biroju darbiniekiem, kuriem neatkarīgi no termometra atzīmes ir jāvalkā lietišķais apģērbs," uzskata eksperte.

Savukārt par to, vai meiteņu atteikšanās no krūšturu valkāšanas vasaras sezonā uzskatāma par pikantu vai bezgaumīgu ieražu, Maijai nav viennozīmīga viedokļa.

"Strīdīgs jautājums, jo var būt divējādi. Meitenēm, kurām patīk izcelt krūšu aprises, iesaku vilkt plānā tipa krūšturus ar "mīkstajām" bļodiņām - tā tiks panākts maksimāli dabisks efekts, bet tajā pašā laikā nebūs vulgāri,"iesaka stila eksperte.

"Vasaras karstākā garderobe ir lina un kokvilnas kleitiņas ar perforāciju, tā saucamais country stils, jeb stilizētā provinces mode, romantiski volāni, gari svārki, pītas jostas, ērtas zempapēžu sandales," vasaras modes aktualitātes raksturo Maija.

Lai karstumā izskatītos labi, bet seja nebūtu jānoziež ar kosmētikas kalnu, Maija iesaka tonālā krēma vietā izmantot persika krāsas vaigu toni, kura uzklāšana uz vaigu kauliem un nedaudz arī uz acu plakstiņiem piešķirs sejai svaigumu, lūpas krāsot matēti rozā vai laša krāsā, izmantot ūdensnoturīgu acu tušu, bet visu nofiksēt, ar lielu otu vieglā kārtiņā pārklājot seju ar gaisīgu pūdera "mākonīti".

Tomēr galējā vasaras tēla izvēle ir katra paša rokās. "Mūsu globalizācijas laikmetā katrs ģērbjas, kā var un māk, un nevienam nav tiesību mūs mācīt - tikai ieteikt un dalīties uzskatos," uzskata Maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!