Foto: F64
Modes un stila eksperts Gints Bude uzskata, ka latvietes ir ļoti skaistas un kopumā ģērbjas atbilstoši savam vecumam un statusam sabiedrībā, taču par Latvijas vīriešiem Bude ir citās domās - viņš uzskata, ka Latvijas vīrieši ir neglīti pēc suņa.

"Vislabāk apģērba izvēle un ģērbšanās atbilstoši vecumam un statusam sabiedrībā izdodas radošo profesiju pārstāvēm - aktrisēm, sievietēm, kuras strādā medijos. Nedaudz sliktāk šajā ziņā veicas uzņēmējām un dažām politiķēm, taču arī tur kopumā situācija nav nemaz tik slikta. Turklāt Latvijā ir tik daudz skaistu sieviešu, bet par vīriešiem gan to neviens īsti nevar pateikt - viņi ir neglīti pēc suņa," sarunā ar izklaides portālu Mango saka Bude.

Kā dažas no vislabāk ģērbtajām radošo profesiju pārstāvēm stila un modes eksperts min aktrises Rēziju Kalniņu (attēlā), Agnesi Zeltiņu un Zani Vaļicku, bet no uzņēmēju vidus kā reizēm neadekvātu apģērba izvēlē viņš min uzņēmēju Elitu Drāki.

"Tomēr par Elitu Drāki arī nevaru teikt viennozīmīgi - jā, reizēm viņa varētu ģērbties atbilstošāk, tomēr arī radīt interesi par sevi ir liela māksla," ir pārliecināts stila un modes eksperts.

Budem ir savs viedoklis arī par iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces, kura apņēmusies kļūt sievišķīgāka, stilu. "Es, piemēram, nedomāju, ka viņa ir puiciska un ģērbjas neatbilstoši. Viņa ģērbjas ļoti gudri, jo viņas vadītā ministrija ir tik smagnēja nozare. Ja viņa ģērbtos ļoti romantiski un seksapīli, visticamāk, neviens viņu neuztvertu nopietni," teic Bude.

Citās domās modes un stila eksperts ir par kultūras ministri Sarmīti Ēlerti: "Viņa kā kultūras ministre gan varētu ģērbties gaisīgāk, šobrīd, manuprāt, viņas tēls ir pārāk vīrišķīgs un askētisks. Domāju, ka kultūras ministrei vajadzētu saprast, ka nevajag raut līdzi večiem un vajadzētu atļauties ko drosmīgāku un sievišķīgāku."

Lielākās problēmas atbilstoša apģērba izvēle sagādā mājsaimniecēm un daudzu politiķu otrajām pusītēm, kuras ikdienā nedodas uz saviesīgiem pasākumiem. "Tā ir sieviešu grupa, kuras kautrējas vaicāt padomu un tik reti iziet sabiedrībā, ka brīžos, kad to dara, mēdz pārspīlēt," rezumē stila eksperts.

Galerijā: Latvijas sabiedrībā zināmas dāmas saviesīgos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!