Foto: Vida Press
Lielbritānijas modīgo sieviešu aprindās to sauc par "Kembridžas efektu" – ikreiz, kad hercogiene Katrīna publikā parādās kādā īpaši efektīgā apģērbā, tas drīz vien tiek burtiski izķerts visos veikalos. Tā noticis arī ar sarkanu jaciņu, ko hercogiene uzvilkusi uz Ziemassvētku koncerta ierakstu.

8. decembrī Vestminsteras abatijā tika ierakstīts Ziemassvētku dievkalpojums un koncerts, ko briti savos TV ekrānos varēs vērot 24. decembra vakarā. Ierakstā piedalījās arī Kembridžas hercogiene Katrīna, kura atnāca tematiski ģērbusies.

Viņai mugurā bija smalka adījuma kašmira jaciņa ar kokvilnas apkaklīti no zīmola "Miu Miu". Neraugoties uz šī darinājuma augsto cenu – tā maksā apmēram 1585 eiro – jau dažu dienu laikā sarkanais kardigans vairs nekur nav nopērkams.

Lai sāktos šāds efekts, bija vajadzīga tikai koncertieraksta reklāma jeb tīzeris britu televīzijā. Modes dāmas ātri vien sazīmēja, kāda zīmola apģērbs hercogienei ir mugurā, un sarkanā jaciņa tika burtiski izķerta gan interneta veikalos, gan "Miu Miu" mājaslapā. Kā vēsta "Mail Online", izpirktas pilnībā visas jaciņas visos izmēros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!