Latviešu modeļu panākumi ārpus dzimtās zemes robežām vairs nevienam nav pārsteigums – nežēlīgajā modes biznesā veiksmīgi darbojas tādas modeles kā Ginta Lapiņa, Karlīna Caune, Ieva Lagūna un daudzas citas, bet tagad viņu pulkam pievienojusies jauna zvaigzne.

Kā vēsta modeļu aģentūras Vacatio pārstāvji, starp šobrīd ārvalstīs veiksmīgākajām latviešu meitenēm ir jaunā modele Līga Liepiņa (attēlā), kura šoruden debitēja Ņujorkas un Milānas modes nedēļās.

Tiesa, ārpus Latvijas gūtie panākumi un atzinības jaunajai modes zvaigznei nav licis šķēršļus arī dalībai Rīgā notiekošajos modes pasākumos.

Piemēram, aizvadītajā nedēļā viņa kopā ar vēl 11 meitenēm no Vacatio aģentūras piedalījās Spilves lidostā notikušajā Riga Fashion Mood, kur priecēja vietējos stila un modes interesentus.

Vacatio vadītāja Ieva Līpiņa norāda, ka starptautisku karjeru uzsākušās meitenes pašmāju modes skatēs lielās aizņemtības dēļ redzamas reti, tāpēc Līgas dalība modes festivālā ir vērā ņemams notikums.

"Modeles, atgriežoties mājās, ir vai nu pārāk aizņemtas, lai steigtu atgūt iekavētās mācības, vai arī vēlas vienkārši atpūsties.

Tāpēc jo īpašs prieks, ka Līga ar skolotāju un vecāku atbalstu atrada iespēju piedalīties arī modes skatēs Latvijā," priecājas Līpiņa un norāda, ka Liepiņai ir lielas perspektīvas pierādīt sevi starptautiskajā modes tirgū, ko viņa jau apliecinājusi ar savu debiju pasaules līmeņa modes nedēļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!