Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Losandželosā norisinājās Holivudas Ārzemju preses asociācijas ikgadējā Zelta globusu balvu pasniegšanas ceremonija, kuru plašā pulkā apmeklēja šobrīd populārākie kino jomas darboņi.

Kamēr kino mīļotāji diskutē par balvu sadalījumu, stila un modes eksperti jau paguvuši sniegt savu viedokli par Zelta globusu ceremonijas stila veiksmēm un neveiksmēm, izvērtējot gan vislabāk tērptos kino darboņus, gan kritizējot neveiksmīgākās tērpu izvēles. 

Starp gaumīgāk tērptajām aktrisēm, kā jau ierasts, ierindota Holivudas kinozvaigzne Andželīna Džolija, kura šoreiz svinīgo pasākumu apmeklēja tumši zaļā ar Swarovski kristāliem rotātā Versace modes nama kleitā - šādu tērpa izvēli eksperti atzinuši par ļoti veiksmīgu, kā arī norādījuši, ka tā ir patīkama pārmaiņa līdz šim ierasto Džolijas melno vai balto klasisko tērpu parādē šāda līmeņa pasākumos.

Atzinīgus vārdus par oriģinalitāti no stila ekspertiem izpelnījusies androgīnā britu aktrise Tilda Svintone, kura uz pārējo daiļavu fona izcēlās ar elegantu atturību un vienkāršību - viņa ceremoniju apmeklēja baltā kreklveida blūzē un neparastos krēmkrāsas svārkos. 

Atzinīgi stila eksperti vērtējuši Annas Hātavejas tērpu, arī Sandra Bulloka slavēta par tērpa izvēli, bet daudzus viņas talanta pielūdzējus pārsteigusi aktrises frizūra - biezais un garais "ponijs" uz sievietes pieres gandrīz aizsedzis viņas acis.

Kārtējo reizi ar savu neparasto stilu uzmanību izpelnījās arī režisora Tima Bērtona dzīvesbiedre, aktrise Helēna Bonema Kārtere, kura uz Zelta globusa pasniegšanas ceremoniju bija ieradusies dažādu krāsu apavos - vienā kājā aktrisei bija zaļa, bet otrā sarkana kurpīte, tomēr modes eksperti to vērtējuši kā īpaši drosmīgu soli un atzinuši viņu par īstu modes revolucionāri.

Īpaši asu kritiku par sava tērpa izvēli izpelnījusies filmas Melnais gulbis zvaigzne Natālija Portmena, kura saņēma balvu kā labākā aktrise - eksperti norādījuši, ka sievietei grūtniecības laikā piemeklēt atbilstošu tērpu defilēšanai pa sarkano paklāju var būt apgrūtinoši, tomēr pauduši dziļu vilšanos, ka Portmena, kura līdz šim vienmēr izcēlusies ar apbrīnojamu eleganci, šoreiz sniegusi bezgaumības paraugstundu, kā dekoru izvēloties milzu sarkanu rozi.

Kritiskus vārdus no stila ekspertiem izpelnījusies vācu modele un dziedātāja Sīla laulātā draudzene Heidija Klūma, kura svinīgajā ceremonijā bija ieradusies Marka Džeikobsa jaunās pavasara/vasaras kolekcijas kleitiņā - šādu tērpa izvēli eksperti atzinuši par nepiemērotu tik svinīgam pasākumam, atzīstot, ka modele radījusi iespaidu, ka viņa uz sarkanā paklāja ieradusies taisnā ceļā no pludmales.

Tāpat ne visai glaimojoši modes pasaules pārzinātāji novērtējuši aktrises un dziedātājas Dženiferas Lopesas tērpu izvēli, kā arī kritiku veltījuši viņas frizūrai un pārlieku biezajai grima kārtai uz sejas, kas radījusi iespaidu, ka Zelta globusa ceremoniju apmeklējusi Lopesas vaska dubultniece.

Kritiskus vārdus no modes un stila ekspertiem saņēmušas arī tādas kino zvaigznes kā Megana Foksa, Halle Berija, Kristīna Agilera (attēlā) un citas kino jomas darbones.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!