Foto: Reuters/Scanpix /LETA/Vida Press

1995. gadā pasauli pāršalca skandāls politiskajā arēnā: toreizējais ASV prezidents Bils Klintons nokļuva seksa skandāla pašā centrā, ļaujoties dēkai ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku.

ASV klajā nākusi dokumentālā filma "Hilarija" ("Hillary"), kurā četru stundu garumā stāstīts par politiķi Hilariju Klintoni.

Hilarija pati rampu gaismās nonāca kā ASV pirmā lēdija – kundze 42. Savienoto Valstu prezidentam Bilam Klintonam.

Filmas ietvaros Klintons pirmo reizi komentējis dēku ar tobrīd 22 gadus veco Moniku Levinsku, kurai šis senais notikums veidojis plašu atpazīstamību pasaulē un nodrošinājis arī karjeru un ienākumus.

Darīju to, lai tiktu galā ar trauksmi, bailēm, uztraukumu un pārstrādāšanos, – tā Klintons paskaidrojis iemeslus, kādēļ ļāvās praktikantes valdzinājumam. "Tagad esmu pavisam citādāks cilvēks nekā pirms 20 gadiem," eksprezidenta teikto atreferē CNN.

Jaunajā filmā arīdzan atklāts, ka Klintons pats atzinās sievai Hilarijai, ka ir viņu krāpis, un vēlāk tas bijis jāpasaka arī abu meitai Čelsijai.

Atzīšanās krāpšanā notikusi vēl pirms skandāls izvērtās publisks.

Stāstot par traumatisko pieredzi, Hilarija Klintone atklāj, ka "neizšķirties no Bila bija manas dzīves grūtākais lēmums".

Politiķis filmā pauž pateicību sievai par spēju saglabāt ģimeni un palikt pie prezidenta sāniem arī laikā, kad seksskandāls joprojām nerimās. Tobrīd klajā nāca arvien jauni Levinskas paziņojumi par dēku ar prezidentu, parādījās arī zilā kleita ar spermas traipiem uz tās.

"Dievs vien zina, kāda nasta tā bija uz Hilarijas pleciem," par savas dzīves lielāko kļūdu filmā teic Klintons.

Šis notikums smagi sašūpoja ASV prezidenta palikšanu amatā, tomēr ASV Senāts Bilu Klintonu attaisnoja.

Monika Levinska šobrīd ir 46 gadus veca un darbojas kā apģērbu dizainere un TV raidījumu personība.
Foto: AP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!