Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskajā skaistumkonkursā "Mis Visums" ("Miss Universe") uzvaras laurus plūkusi 26 gadus vecā Andrea Meza no Meksikas.

Konkurss "Mis Visums" šogad notika Floridā, ASV, un uzvarētājai kroni pasniedza 2019. gada "Mis Visums" titula ieguvēja, jo pērn konkurss nenotika globālās pandēmijas dēļ.

Lai gan auditorijas balsojumā līdere bija skaitule no Vjetnamas, par daiļāko sievieti visumā tika atzīta Andrea Meza, kura Meksikā ir modele. Fināla pieciniekā kvalificējās arī dalībnieces no Indijas, Peru, Brazīlijas un Dominikānas Republikas.

Andrea Meza dzimusi Čivavā, Meksikā, viņai ir 26 gadi. Pēc vidusskolas Meza iestājās universitātē, kur studēja programmēšanas inženieriju. Jaunā sieviete lepojās, ka spējusi izmācīties jomu, kurā dominē vīrieši. Meza arī strādā programmēšanā, šo darbu apvienojot ar modeles rūpalu.

Par modeli viņa kļuva 2016. gadā. Meza ir arī sertificēta grima meistare.

Šā gada "Mis Visums" par savu prioritāti uzskata cīņu par dzimumu līdztiesību. Tāpat viņa ir arī seja kādai labdarības ogranizācijai, kas vāc naudu, lai palīdzētu nabadzīgajiem ļaudīm Ķīnā, Indijā un Indonēzijā.

Privātajā dzīvē skaistule aizraujas ar fitnesu, snovbordu, ekstrēmiem sporta veidiem, kā arī mīl dziedāšanu. Daiļava ir vegāne – gaļu un dzīvnieku izcelsmes produktus viņa nav ēdusi jau sen. Meza lepojas ar savu lielo ģimeni, proti, viņai ir 40 brālēni un māsīcas.

Līdz ar uzvaru "Miss Universe" Meza iegūst arī līgumu uz gadu, kas paredz paredz dalību dažādos pasākumos, par to saņemot naudas pabalstus, kā arī apģērbus un kosmētiku par velti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!