Foto: Inta Lankovska

Martā Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācijas konkursā par 2014. gada labāko Latvijas kāzu fotogrāfi tika atzīta Inta Lankovska, un DELFI Izklaide piedāvā nelielu ieskatu viņas portfolio.

"Es esmu par kāzu fotogrāfiju ar dvēseli. Esmu par īstu emociju iemūžināšanu. Par to, lai, skatoties uz bildi, var dzirdēt līgavas smieklus un norīt siekalas, vien uzlūkojot svētku cienastu," tā savu pieeju kāzu fotogrāfijai raksturo pati Inta.

Viņa atzīst, ka mācības un darbs ārvalstīs ir sniedzis viņai citādu skatījumu uz kāzām, un tagad Inta sadarbojas gan ar kāzu rīkošanas aģentūrām, gan individuāliem pāriem, kas vēlas iemūžināt savas kāzas, saderināšanos vai gluži vienkārši mīlestības piepildītu pastaigu parkā.

Pēc septiņu gadu mācībām un darba Lielbritānijā Inta tagad ir atgriezusies Latvijā. Uz Londonu fotogrāfi savulaik aizveda mīlestība - vēl dzīvodama Latvijā, viņa iemīlējās britu galvaspilsētā dzīvojošā poļu jauneklī. Arī atpakaļ uz Latviju atved motivācija būt tuvāk sev mīļajiem draugiem un radiniekiem. 

Londonā Inta savu hobiju pārvērta sapņu profesijā, vispirms apgūstot digitālās fotogrāfijas kursus Central Saint Martins koledžā un vēlāk veiksmīgi pabeidzot Rietumlondonas Universitātes Digitālās fotogrāfijas bakalaura programmu.

Jau divarpus gadus kāzu fotografēšana ir Intas pamatdarbs. Viņa ir fotografējusi kāzas un saderināšanās ne tikai Lielbritānijā, bet arī Spānijā, Itālijā un Polijā, Francijā un ASV.

2014. gada konkursā par Latvijas labākā kāzu fotogrāfa titulu piedalījās 76 dalībnieki. Viņu veikumu vērtēja žūrija, kurā bija pārstāvēti iecienīti Latvijas fotogrāfi - Andrejs Zavadskis, Gatis Rozenfelds, Imants Urtāns un Gatis Ločmelis -, kā arī Aleksandra Botvinovska - pazīstama kāzu fotogrāfe no Kijevas.

Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācija ir izveidota 2008. gadā, lai veicinātu Latvijas kāzu fotogrāfijas kvalitātes attīstību, fotogrāfu tālākizglītošanos, un ļautu pāriem visā Latvijā saņemt labākos kāzu fotogrāfijas pakalpojumus. Patlaban asociācijā ir 41 biedrs un vēl 14 cilvēkiem ir biedra kandidāta statuss.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!