Foto: LETA
Bijusī Saeimas priekšsēdētāja, par vienu no pievilcīgākajām pašmāju politiķēm dēvētā Solvita Āboltiņa (attēlā) uz pārējo politisko darboņu fona allaž izcēlusies ar savdabīgu un pamanāmu stilu, bet tagad viņa atklājusi sava stila veidošanas noslēpumu.

Vērtējot to, cik lomu Latvijas politikā spēlē stils un mode, Āboliņa intervijā žurnālam Pastaiga norāda, ka pie mums situācija, kad politikā grozās sievietes, kuras uzmanību cenšas piesaistīt nevis ar reāliem darbiem, bet zīmolu aksesuāriem, nav izteikta parādība.

"Nav mūsu politikā sieviešu ar Louis Vuitton somiņām. Man šķiet, ka latviešu sievietēm tas nešķiet tik svarīgi, tas neatbilst mūsu mentalitātei. Protams, ir paaudze, kas domā par modi, interesējas, spēj atļauties zīmolus, bet par politiķa algu tos gan nevar atļauties," atklāta bijusi Āboltiņa, kura gan tādēļ apbižota nejūtas.

"Domāju, ka es arī bez visiem slavenajiem zīmoliem esmu gana spilgta un pamanāma, kaut vai krāsaināk ģērbjoties. Varbūt kaut kādā brīdī pēc gadiem, kad sasniegsim citu labklājības līmeni, arī politiķes varēs par to domāt un tādā līmenī ģērbties. Katrā ziņā es neesmu izjutusi trūkumu pēc Vuitton somiņas," atzinusi politiķe.

Āboltiņa arī norādījusi, ka viņai, darbojoties politikā, mainīt kostīmiņus nav pašmērķis, tomēr viņa arī sapratusi, ka tas ir elements, ar kuru sieviete var izcelties, un tas esot forši.

"Es nekad neesmu vairījusies saglabāt sievišķību, jo uzskatu, ka to nevajag slēpt, esot jebkurā no amatiem. Tas gan prasa laiku. Ne vienmēr lielu naudu, bet tieši laiku. Lai saprastu, kā apģērbties, lai atrastu to, ko tiešām gribi," skaidrojusi Āboltiņa.

Arī ar lietišķo reglamentu sieviete sadzīvojot labi - viņa iemācījusies klasiskā stila apģērbu variēt pēc saviem ieskatiem un vēlmēm, brīžiem gan nedaudz "kāpjot no tā ārā".

"Kaut vai princese Keita iet projām no klasikas. Nedrīkst taču būt tā, ka visi cilvēki ģērbjas kā cilvēki, bet politiķi kaut kā pavisam savādāk. Jautājums par to, kā tu ģērbies, pēc būtības arī ir par barjeru un stereotipu noārdīšanu," spriedusi Āboltiņa.

Galerijā: ieskats Solvitas Āboltiņas stilā pēdējo gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!