Foto: AFI

Populārā pašmāju psiholoģe Aina Poiša (attēlā) vienmēr sevi saukusi par dabas bērnu, tādēļ arī skaistumkopšanā viņa cenšas izmantot dabiskus produktus, kuri ķermenim nenodara kaitējumu.

"Tā kā esmu liela saules mīlētāja un nespēju iztēloties vasaru bez sauļošanās un atpūtas pludmalē, man ir svarīgi parūpēties par to, lai āda tiktu aizsargāta un atjaunota.

Vairākkārt esmu teikusi, ka burkānu eļļa man palīdz iegūt noturīgu iedegumu. Šī eļļa palīdz arī iedegumu padarīt izteiksmīgāku, taču nedrīkst aizmirst, ka saule paātrina ādas novecošanos, tādēļ lietoju sezama un smiltsērkšķu eļļu, kas palīdz ādai atjaunoties un to dziedē. Ar šīm eļļām ieziežu gan ķermeni, gan seju," sarunā ar portālu DELFI Izklaide stāsta Aina.

Vasarā saules ietekmē mati kļūst vārgi, tādēļ psihoterapeite iesaka lietot kokosriekstu eļļu, lai tie atgūtu spīdumu un veselīgu izskatu.

Mundru garu Ainai palīdz saglabāt atrašanās pie jūras, saule, smiltis, zaļa zāle un putniņu čivināšana. Lai sevi pozitīvi uzlādētu, Poiša iesaka doties pie dabas. Arī viņa pati šobrīd izbauda atpūtu jūras krastā, prom no pilsētas - tuvāk dabai.

Savukārt pirms dažām dienām psiholoģe Slīteres Nacionālajā parkā atklājusi zilo mālu joslu. Viņa šos mālus savākusi burciņā un nolēmusi tos pamēģināt skaistumkopšanā.

"Pavisam nejauši atklāju jaunu ķermeņa masku. Zināju, ka zilie māli ķermeņa kopšanā lieti noder, tāpēc nolēmu pamēģināt uz savas ādas.

Nopeldējos jūrā, tad ieziedos ar māliem, pagaidīju, kamēr tie nožūst, un atkal gāju jūrā, lai noskalotos. Jāsaka, āda pēc tam jutās fantastiski. Man vispār patīk šādas skaistumkopšanas procedūras, kuras varu veikt, izmantojot dabīgus līdzekļus," stāsta Poiša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!