Foto: DELFI

Populārā pašmāju psihoterapeite Aina Poiša (attēlā) nolēmusi paplašināt savu darba lauciņu un kļūt par garederobes dizaineri - turpmāk, ja vien klientes izteiks tādu vēlmi, viņa tām palīdzēs ne tikai atrisināt dažādas dzīves problēmas, bet arī mainīt un uzlabot vizuālo tēlu.

Psihoterapeite savas klientes līdz šim sūtījusi konsultēties pie stilistiem, lai mainītu un atsvaidzinātu sievietes garderobi, taču nesen Aina savu stila izjūtu papildinājusi, apmeklējot Konstantīna Bogomolova skolas organizētos stila kursus, kuros uzzinājusi daudz jauna.

"Šajos kursos sapratu, cik ļoti mūsu ārējā un iekšējā pasaule ir saistītas. Pēc būtības es klientiem uzdodu tos pašus jautājumus, kurus stilists, jo abiem ir jānoskaidro, kas ir cilvēka šā brīža prioritātes. Palīdzot cilvēkam mainīties gan iekšēji, gan ārēji, efekts ir lielāks. Turpmāk savām klientēm arī pati varēšu palīdzēt izpaust katras individualitāti arī ārēji," žurnālam Privātā Dzīve stāsta psihoterapeite.

"Būšu kā tāda garderobes dizainere, kas sievietēm ieteiks, nevis uzspiedīs ko mainīt," savu nākotnes nodarbošanos raksturojusi Poiša.

Viņa šobrīd ir vienīgā psihoterapeite Latvijā, kura savām klientēm piedāvā šādu iespēju, un Aina savas jaunās zināšanas nesen likusi lietā, apskatot savas paziņas skapja saturu.

Poiša norāda, ka tad, kad liekais no skapja izmests un atlasīti atsevišķi komplekti, daudz labāk pārredzams, kas vēl garderobē pietrūkst un kam veikalos jāpievērš lielāka uzmanība. Pati psihoterapeite pārliecību, ka meitenēm jāpucējas un ka uz balli nevar iet ar vienu un to pašu kleitu, guvusi no mammas, kura ir šuvēja.

"Bērnībā man karu sezonu bija jauns mētelītis, ko mamma pašuva no veciem, citu cilvēku atdotiem mēteļiem. Mēs sitāmies ar nabadzību, bet, redzot, kā ģērbjamies, visi domāja, ka dzīvojam pāri saviem līdzekļiem. Man nebija jājūtas kā daudziem nabadzīgu vecāku bērniem, kurus varēja apcelt par sliktu apģērbu," stāsta Aina.

Aina atklāj, ka tagad apģērbu viņa iegādājas gan internetā, gan second hand veikaliņos, gan pāršuj tērpus, kuri zaudējuši aktualitāti, bet priekšroku viņa dod ērtām un plandošām drēbēm.

"Es visur skrienu, rokas, kājas pa gaisu, ar etiķetes ievērošanu man neiet pārāk labi, tāpēc arī apģērbam jābūt tādam, kas mani papildina. Domāju, arī citām sievietēm ir jāatrod tāds ārējais tēls, kas viņas papildina, nevis nomāc," žurnālam Privātā Dzīvē atklāj Aina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!