Foto: AP/Scanpix
ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone (attēlā) iekļuvusi kāda skandāla epicentrā – kā vēsta amerikāņu prese, šo nāciju satraucis svarīgās amatpersonas ārējais izskats.

Karstu diskusiju Amerikā radījis fakts, ka, apmeklējot dažāda līmeņa publiskus pasākumus, bijušā ASV prezidenta Bila Klintona daudz cietusī laulātā draudzene praktiski nemaz nelieto grimu un netērē laiku frizierim, sabiedrībā izejot ar ikdienišķiem matu sakārtojumiem.

Reaģējot uz šo Klintones rīcību, ASV preses izdevumos parādījusies virkne ar rakstiem, kurus rotā Klintones pēdējā laika neveiksmīgākie fotoattēli ar daudznozīmīgiem parakstiem: "Hilarija - tāda, kāda viņa ir".

Atšķirībā no daudzām citām sava vecuma sabiedrībā zināmām kundzēm, kuras dara visu, lai savai ādai liktu izskatīties jauneklīgai, vai arī ar atbilstošu kosmētikas daudzumu cenšas noslēpt ādas defektus, Klintone iziešanai sabiedrībā izvēlas tikai nedaudz acu kosmētikas un atsevišķos gadījumos arī lūpu spīdumu. 

Tas satraucis ne vienu amerikāni, jo daudzi uzskata, ka tik valstiski svarīgai personai šāda nevērība pret savu izskatu ir nepieņemama un pat valsts godu aizskaroša, jo politiķe bieži tiekas ar citu valstu pārstāvjiem.

Pati Klintone nākusi klajā ar drosmīgu paziņojumu - kundzi neinteresējot tas, ko citi domā par viņas ārējo izskatu. "Ja es vēlos nesāt brilles, es to daru. Ja es vēlos matus saņemt astē vai sapīt bizi - daru arī to. Es jau esmu tādā vecumā, kad apkārtējo kritika un viedoklis man ir vienaldzīgs," apgalvojusi Klintone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!