Foto: Vida Press
Ēģiptiešu uzņēmējs, miljardiera dēls Dodi al Fajeds bija pēdējā Velsas princese Diānas mīlestība. Šai savienībai bija lemts traģisks liktenis – abi gāja bojā autoavārijā Parīzē. Augusta izskaņā apritēs 20 gadi kopš baisās avārijas, un atceres dienas priekšvakarā princeses bijušais privātais preses sekretārs atklājis satraucošu patiesību par šīm attiecībām.

1996. gada vasarā oficiāli tika šķirta princeses Diānas un Čārlza laulība. Drīz vien lēdijai izveidojās romantiskas attiecības ar Dodi. Pārītim nemitīgi pa pēdām sekoja sensāciju mednieki ar kamerām, un no malas šķita, ka abu starpā valda īsta kaisle. Tāpat publiskajā telpā uzvirmojušas runas, ka abi plānoja apprecēties.

Tiesa, Diānas bijušais preses sekretārs Maikls Gibinss intervijā izdevumam "The Sun" šomēnes apstrīdējis to, ka princese nodomi pret Dodi bijuši nopietni. Vēl jo vairāk – viņš uzsvēris, ka, ja nebūtu notikusi traģiskā avārija, pāris, iespējams, pēc dažām nedēļām būtu pašķīries.

"Godīgi sakot, es domāju, ka viņa vienkārši izbaudīja jauku vasaru, kuras izdevumus viņai nebija jāsedz. Kad vasara būtu galā, viss izčibētu," sacījis Gibinss.

Savas dzīves pēdējos mēnešos Diāna kopā ar Dodi devās vairākos atpūtas izbraucienos ar viņa grezno jahtu. Tolaik kuluāros izplatījās runas, ka bagātnieks bildinājis princesi. Tāpat tika mēļots, ka viņa ir gaidībās.
Foto: Vida Press

Diānas bijušais preses sekretārs kliedējis visas baumas un apgalvojis, ka princese viņam nekad neko nav minējusi par plāniem apprecēties otro reizi. Gibinsam tolaik radies iespaids, ka sieviete vienkārši bēg no pagātnē pieļautajām kļūdām.

"Man bija sajūta, ka viņa bija apņēmusies par visām varītēm sev izveidot jaunu "es". Viņa droši vien bija ļoti sarūgtināta un dusmīga par to, kā viss bija izvērties," sacījis Gibinss.

Lai gan preses sekretārs skaidri zinājis, ka Diānas un Dodi romantiskās attiecības ātri izjuks, viņš tomēr atzinis – princese acīmredzami izbaudījusi smalkos kruīzus un grezno atpūtu. "Bet kurš gan neizbaudītu?" piebildis Gibinss.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!