Foto: Vida Press
2011. gada 29. aprīlī Lielbritānijā notika ilgi gaidītas karaliskās kāzas – princis Viljams par sievu apņēma Katrīnu Midltoni, kura pēc laulībām kļuva par Kembridžas hercogieni.

Kembridžas hercogu pāris ceturtdien atzīmē kāzu desmito gadadienu jeb rožu kāzas. Kā ierasts, karaliskā ģimene lielus notikumus atzīmē ar jauniem portretiem – šogad pāra attēlu uzņēmis slavenību fotogrāfs Kriss Floids, un laulāto draugu foto savos sociālo tīklu kontos publiskojusi Kensigtonas pils.

Karaliskās kāzas ir ļoti nozīmīgs notikums Britu karaļnama vēsturē un britu kultūrā kopumā. Viljama un Katrīnas kāzu ceremoniju vēroja 2000 lūgto viesu Vestminsteras abatijā un 36,7 miljonu liela auditorija TV tiešraidē visā pasaulē, arī Latvijā.

Viljama un Katrīnas savienībā šo desmit gadu laikā pasaulē nākuši trīs bērni – princis Džordžs, princese Šarlote un pastarītis princis Luiss, kurš nupat nosvinējis savu trīs gadu dzimšanas dienu. Karaliskās ģimenes reportieri vēstī, ka hercogiene nopietni plānojot arī ceturto mazuli.
Foto: Vida Press

Velsas princis Viljams un lēdija Keita Midltone iepazinās 2001. gadā, uzsākot studijas Sentendrūsas Universitātē Skotijā. Pāris saderinājās 2010. gada oktobrī brīvdienu laikā Kenijā.

Keita Midltone (Ketrīna Elizabete Midltone) dzimusi 1982. gada 9.janvārī Berkšīrā, lidmašīnu stjuartu ģimenē, ieguvusi Mākslas zinātņu maģistra grādu Sentendrūsas Universitātē Skotijā.

Velsas Princis Viljams (Viljams Arturs Filips Luijs), Velsas prinča Čārlza un Velsas princeses Diānas vecākais dēls, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II mazdēls, dzimis 1982.gada 21.jūnijā. Viņš ir nākamais pretendents uz Lielbritānijas karaļa troni pēc sava tēva prinča Čārlza. Princis izglītojies Apvienotajā Karalistē, studējis mākslas zinātnes un ģeogrāfiju Sentendrūsas Universitātē Skotijā un ieguvis pilota izglītību Karaliskajā Gaisa spēku koledžā Kronvelā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!