Foto: Publicitātes attēli

ASV populārajā šovā "Māju mednieki" ("House Hunters") piedalījusies latviešu izcelsmes sieviete vārdā Jūlija Volonta. Raidījumā viņa centās atgriezties pie savām saknēm, proti, lūkoja pēc īres dzīvokļa Rīgā, un viņas meklējumiem līdzi sekoja TV kameras.

Jūlija ir mākslas terapeite, kura Ņujorkas rajonā Bruklinā nodzīvojusi 12 gadus, taču nu pienācis laiks dzīvē ko mainīt. ASV šovs "House Hunters" 22 minūšu garās epizodēs palīdz saviem varoņiem atrast jaunu mitekli, un Jūlija izvēlējusies dzīvot Rīgā.

Jūlijas saknes pa tēva līniju meklējamas Latvijā. "Pirmo reizi atbraucu ciemos, kad man bija 12 gadu, un kopš tā laika apciemojam radus reizi divos trijos gados," šovā saka varone. Jūlija itin labi runā latviski, taču ar amerikānisku akcentu. Viņa arī atgādina amerikāņu skatītājiem Latvijas vēsturi, pieminot, ka valsts ir brīva no okupācijas tikai 30 gadus.

Jaunā sieviete izvēlējusies strādāt savā profesijā Latvijā. Nācies meklēt jaunu mitekli, par ko arī izveidots šovs. Sievietei pa pēdām sekoja TV šova komanda, dokumentējot procesu. Sekojot līdzi Jūlijas meklējumiem, šovā tiek demonstrēta arī Rīgas saviesīgā dzīve, kultūra un arhitektūra.

Tiekoties ar nekustamā īpašuma brokeri, Jūlija teic, ka nauda, ko viņa gatava maksāt par dzīvokli, ir 700 ASV dolāru jeb 590 eiro mēnesī. Viņa vēlas dzīvokli centrā, kas būtu netālu no Jūlijas darbavietas, mācību iestādes, kā arī tuvu radu ģimenei.

Jūlijai tiek atrasti un piedāvāti trīs mitekļi, un viņa uzreiz atzīmē, ka par viņai pieejamo īres cenu Ņujorkā būtu dabūjami daudz mazāki un neērtāki dzīvokļi – Rīgā tie ir centrā, ar augstiem griestiem un lieliem logiem. Tāpat viņa norāda, ka Rīgā mājas no ārpuses var izskatīties vecas un nolaistas, taču iekšā atrodami glīti izremontēti dzīvokļi.

Visbeidzot atbraucējai izdodas atrast tieši viņai piemērotu dzīvokli. Šovs filmēts pērnā gada vēlā rudenī, un jau ap Ziemassvētku laiku varone savas jaunās mājas bija atradusi. Kā viņai veicās un kādi bija viņai piedāvātie dzīvokļu varianti, skaties video:
"House Hunters" ASV televīzijā redzams jau kopš 1999. gada. Epizode ar Amerikas latvietes dalību ēterā nonāca šā gada septembrī. Šo sēriju "YouTube" kanālā noskatījušies apmēram 24 000 cilvēku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!