Foto: DELFI
Turpinot tematisko rubriku, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iesaka savu mīļāko ēdienu receptes, televīzijas raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece–Gavare (attēlā) dalās sava iecienītā spinātu pīrāga receptē.

Kā sarunā ar DELFI Izklaide atklāj skatītāju iemīļotā dažādu TV projektu vadītāja, ikdienā viņa labprātāk gatavo ēdienus, kuri neprasa ilgu laiku, tomēr reizēm galdā tiek celtas arī maltītes, kuru pagatavošana prasa lielāku rūpību, vainagojoties arī ar rezultātiem.

"Šovasar dārzā bija labi padevušies spināti un, domājot, kur tos likt, atklāju lielisku recepti, kas nedaudz nošpikota no interneta, bet principā ir manis izdomāta.

Nepieciešama kārtainā rauga mīkla. Tā pārdodas sasaldēta, tādēļ jāatkausē un jāizklāj, tad jāsagriež spinātu lapas. Ja nav svaigu, derēs arī saldēti spināti.

Tad jāņem viens no pūdētajiem sieriem, piemēram, Rokforas, un jāsadrupina viss trijstūrītis, jāpiespiež ķiploks, jāiekuļ ola un jāpievieno nedaudz maskarpones siera. Bet, ja masa jau bez tā ir blīva, to var arī nelikt.

Tad iegūto masu jāierullē mīklā, lai sanāk rulete, jāieliek cepeškrāsnī, lai apcepas brūna un vidus pakūst, un tad visi mirst, kad ēd," priecājas Sipeniece, piebilstot, ka ir būtiski, lai pīrāgs netiktu krāsnī iegrūsts uz piecpadsmit minūtēm divsimt grādos, jo tad gardais pildījums palikšot jēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!