Foto: LETA

Neraugoties uz to, ka ziemā aktīvāk nekā citos gada laikos sausā un aukstā laika dēļ tiek runāts par matu kopšanu, bijusī veselības ministre, Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja Baiba Rozentāle (attēlā) atklāj, ka viņai ir tik biezi mati, ka tie ziemā aizstāj galvassegu.

"Man ir paveicies! Man ir tik biezi mati, ka ziemā varu atļauties nenēsāt galvassegu, neatkarīgi no tā, ar ko - sabiedrisko transportu, kājām vai auto - pārvietojos," sarunā ar izklaides portālu Mango priecājas Rozentāle, kura jau gandrīz 20 gadus apmeklē vienu frizieri un ar viņas darbu ir ļoti apmierināta.

Rozentāle stāsta, ka nereti viņai uz ielas nāk klāt nepazīstamas sievietes un jautā, kādu frizieri viņa apmeklē.

"Nezinu, vai viņas to dara tādēļ, ka esmu atpazīstama, vai tādēļ, ka viņām ļoti patīk mana frizūra, bet tiešām - daudzas sievietes man lūgušas padalīties ar manas frizieres kontaktiem. Un tādā veidā manas frizieres Evijas Rūdolfas klientu loks ir paplašinājies," stāsta politiķe.

Ikdienā ar matu kopšanu Rozentāle tiek galā pati un nekādus īpašus matu kopšanas līdzekļus nelieto - vien šampūnu, matu balzāmu un matu laku. "Piemēram, dodoties atvaļinājumā, jau var atļauties arī ko neformālāku," smaidot saka Rozentāle un piebilst, ka ārstam krietni vairāk nekā citu profesiju pārstāvjiem jādomā par savu matu sakārtojumu.

"Jaunībā man bija krietni garāki mati. Tas daudz ko sarežģīja, jo kā ārstam un pasniedzējam man bija jāiet pie pacientiem. Tagad, kad mans darbs ir vairāk administratīvs, ir nedaudz vieglāk," saka bijusī veselības ministre un norāda, ka, viņasprāt, ārstam jāpieturas pie konservatīva matu sakārtojuma, kamēr mākslinieki var atļauties eksperimentēt un mainīties.

Uz jautājumu, vai viņa negrasās mainīt savu leģendāro frizūru, Rozentāle atbild, ka šajā ziņā pilnīgi uzticoties savai meistarei.

"Pie viņas matus krāsot un veidot iet arī manas meitas. Pie manas frizieres iet 18 līdz 75 gadus vecas sievietes - tā kā man vēl viss ir priekšā!" priecājas 55 gadus vecā Rozentāle, kuras matu vienīgais ienaidnieks esot mitrums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!