Foto: Publicitātes foto

Pēc aģentūras Mis Latvija direktores Intas Fogeles izmisuma kliedziena par to, ka viņa it kā vairs netiekot laista pie teikšanas reģionālo skaistuma rīkošanā, konkursa Mis un Misters Balvi producents Ivars Saide atklāj – pati Fogele vairs ne grib, ne spēj tikt galā ar šo konkursu rīkošanu.

Balvu konkursa organizators atklāj, ka jau pēdējos trīs gadus Fogele neizrāda nekādu iniciatīvu konkursa rīkošanā - visu dara vietējie censoņi, bet pati konkursu "krustmāmiņa" izrāda interesi vien tik daudz, kā uzprasoties ciemos trīs dienas pirms lielā notikuma.

Producentu mulsina Fogeles liekulība - pasākuma laikā viņa smaida un kāpj uz skatuves, lai sabučotos ar reģiona pārstāvjiem, bet aiz muguras steidz kritizēt konkursu un sūdzēties par to, ka organizatori pa kluso nopelnot žūkšņiem netīras naudiņas, kurā nepadalās ar viņu.

"Fogele atbrauca uz Balviem smaidot, konkursa laikā no viņas nebija nekādu negāciju. Kad viņa devās prom, nemanīju nekādu sliktu emociju. Tāpēc mani pārsteidza viņas izteikumi presē pēc tam. Tas, kā pēdējos gados viņa pauž emocijas, ir ļoti nekorekti," sarunā ar DELFI Izklaide par Fogeles aizmugurisko gānīšanos šokēts Saide.

Viņš atklāj, ka žūrijā, kura, pēc Fogeles vārdiem, "nefiga nesaprot", ietilpuši pazīstami producenti un modeļu aģentūru pārstāvji. "Šogad žūrijā pat nebija novada Domes priekšsēdētāja, jo konkursā piedalījās viņa paziņa - negribējām pieļaut interešu konfliktu. Tā vietā bija cits pārstāvis no Balvu novada domes," pārdomātās nianses atklāj Saide.

Savukārt Fogeles pieminētā "netīrā" naudiņa esot vienāda ar nulli - visi konkursa ieņēmumi nonāk atpakaļ pašvaldības, kas izsniegusi organizēšanas naudu, kasē. "Viss ir izrēķināts līdz nagu galiem, nekādas peļņas nav. Konkurss ir tīri prestiža lieta, lai parādītu, ka arī ārpus Rīgas var noorganizēt kaut ko labu," stāsta Saide.

Viņš lepojas ar to, ka arī tik tālu no galvaspilsētas, mazajos Balvos, notiek pasākums, kas, iespējams, kvalitātes ziņā jau pārspējis pašas Fogeles organizētos pasākumus. Mis un Misters Balvi var lepoties ne tikai ar pārdomātu un kvalitatīvu dzīvo šovu. Lai konkursu varētu noskatīties visi interesenti, tas tiek laists arī interneta tiešraidē, kur to šogad noskatījušies vairāk kā 2000 skatītāju.

"Lai Fogele paskatās pati uz saviem konkursiem. Ja godīgi, man ir kauns, kā izskatās Latvijas mēroga konkurss, salīdzinot ar Mis un Misters Balvi. Pieļauju, ka viņai sāp, ka Mis un Misters Balvi rīkotāji bez viņas palīdzības uztaisa labāku konkursu, nekā viņas lielais šovs Rīgā," draudzīgi pasmejas Saide.

Mis un Misters Balvi 2014 bijis lieliski organizēts, un uzvaras laurus konkursā plūkuši Linda Eizāne un Raitis Vizulis. Pie Vice Mis un Mistera tituliem tikuši Kristiāna Žeikare un Raivis Šustovs.

Producents spriež, ka Fogeles attieksmes dēļ skaistie Balvu jaunieši nebūs īpaši ieinteresēti turpināt nest Latvijas vārdu tālāk, piedaloties starptautiskos konkursos, kur visu diezgan juceklīgi organizē Fogele.

Viņš atceras gadījumu, kad pirms pāris gadiem Balvu puisis Kaspars Romanovs ieguvis arī Latvijas skaistākā puiša titulu un izvirzīts cīņai starptautiskā arēnā. "Lai gan viss it kā notika Fogeles paspārnē, viņa visu tāpat lika kārtot man. Nopērc to, nopērc šito - tāda bija viņas attieksme.

Mūsu jauniešiem diemžēl vairs nav pozitīva skatījuma uz dalību Latvijas konkursā Fogeles attieksmes dēļ. Pēdējos gados no viņas nāk tikai negācijas. Viņas attieksme ir nepareiza, jo viņai jau nu būtu jāzina, ka uzorganizēt tādu pasākumu ārpus Rīgas robežām, nav viegli - sponsorus lielākoties interesē tikai Rīga.

Taču man prieks, ka rajoni turpina strādāt, un šeit tas notiek labā līmenī, ko varu teikt arī, piemēram, par Fogeles kritizēto Gulbeni. Es esmu dusmīgs uz lietām, ko Fogele dara pēdējos gados. Pirms konkursa viņa neizrāda nekādu interesi par sadarbību, atbrauc un pēc tam kritizē.

Tāda situācija ilgi vairs nevar turpināties. Fogele vairs ne grib, ne var tikt galā ar konkursu organizēšanu reģionos. Un viņa ar savām negācijām arī nemotivē," skumji secina Saide.

Galerijā: Tā izskatījās skaistuma konkurss Balvos, par kuru pēc tam tik ļoti šausminājās Fogele.
 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!