Foto: Privātais arhīvs/publicitātes foto

2018. gadā dažus mēnešus pēc šķiršanās no tobrīd Latvijas turīgākā cilvēka – baņķiera Oļega Fiļa – Santa Zāmuele vēlreiz apprecējās, arī šis vīrs par nabadzību sūdzēties nevarēja. Nu zināms, ka Deivids Alans Bernāls ir bankrotējis, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

Žurnāla "Cosmopolitan" bijušās redaktores Zāmueles un Bernāla attiecības arī bija tās, kas pielika punktu viņas un "AB LV" bankas līdzīpašnieka Oļega Fiļa laulībai. Pēc tam bijušie laulātie nesaglabāja labas attiecības, presei atklājot šķērmas detaļas par mantas dalīšanu.

Zāmueles nākamais vīrs – ASV dzīvojošs uzņēmējs, arī miljonārs, vīnu pazinējs, smalku restorānu saimnieks Deivids Alans Bernāls II. Abi nosvinēja šikas kāzas, oficiāli Santas uzvārds ir Bernāla.

Bernāls šā gada martā, vēl pirms globālās Covid-19 pandēmijas, vērsies tiesā ar bankrota pieteikumu, raksta izdevums "Kas Jauns".

Izrādījies, ka viņš un viņa uzņēmumi palikuši parādā ne tikai par nesamaksātiem nodokļiem, bet arī bankām un preču piegādātājiem. Bernāla kopējās parādsaistības tiek lēstas ap 13 miljonu eiro apmērā, no kuriem daļu veido parāds par vietējiem, štata un federālajiem nodokļiem, bet ap pieci miljoni eiro ir parāds privātpersonām un uzņēmumiem.

"Kas Jauns" izpētījs, ka Deivids Bernāls nemaz nav tik turīgs, kā viņam paticis izrādīt publiski. Bankrota pieteikumā norādītie aktīvi ir niecīgi, viņš uzskaitījis mājas iekārtojumu un mēbeles, TV, elektropreces, apģērbus, apavus, ieročus. Uz 20 000 ASV dolāru novērtēts viņa laulības gredzens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!