Foto: F64

Uz priekšu ritošais gadu skaits reizēm nomāc arī pašas enerģiskākās un ar lielāko vitalitāti apveltītās sievietes. Ieteikumus, kā neļauties šīm raizēm, kā arī kā ar grima palīdzību atņemt savam izskatam pāris gadu ne tikai pirms saviesīgiem pasākumiem, bet arī ikdienā, sniedz skaistumkopšanas salona BB Binnija īpašniece Binnija Ārberga (attēlā).

Mīli sevi, nepalaižoties ne miesās, ne garā

"Pati tā pa īstam esmu sākusi dzīvot tikai pēdējo gadu laikā, jo pirms tam cīnījos ar sajūtu, ka neesmu pietiekami laba vai neatbilstu kādiem citiem sabiedrības uzspiestiem standartiem.

Astoņpadsmit gados man šķita, ka visi, kas man apkārt, ir krietni skaistāki, labāki un gudrāki nekā es, tad šie striķi tika pārrauti, un beidzot esmu kļuvusi apmierināta ar sevi un dzīvi kopumā.

Esmu priecīga, un man viss izdodas, jo nedomāju par savu gadu skaitu un neuzskatu, ka dzīve iet uz otru pusi. Tieši otrādi - dzīve iet kalnā!

Gadi ir tikai un vienīgi ierakstīti pasē, un, ja tajā skatīsimies pārāk bieži, tā arī sāksim justies. Efektīvākais jaunības eliksīrs ir mīlēt sevi jebkurā vecumā, nepalaižoties ne miesās, ne garā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Binnija.

Atrodi grima mākslinieku, kam vari uzticēties

"Protams, nelielu jaunības efektu var panākt ar prasmīgi uzklātu grimu, tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tā slēpjas nevis vizuālajā izskatā, bet cilvēka iekšējā sajūtā.

Lai sniegtu ārējo spožumu, visiespaidīgāko efektu palīdzēs sasniegt grima mākslinieks, jo jebkurš profesionālis, kurš ir sava amata meistars, cilvēku nepadarīs vecāku nekā viņš ir patiesībā, bet gan izcels labākās īpašības izskatā.

Iesaku katrai sievietei atrast savu meistaru, kuram var pilnībā uzticēties. Starp grima mākslinieku un cilvēku jāvalda sinerģijai. Viņam pirms krāsošanas cilvēks jāiepazīst kā personība. Nedrīkst aprobežoties vien ar iecerētā tērpa noskaidrošanu," uzskata Binnija.

Pareizi piemeklēts sejas tonis sastāda 80 procentus veiksmes

Protams, lai labi uzkrāsotos, ne vienmēr vajadzīgs profesionāls grima mākslinieks - to var paveikt arī mājas apstākļos.

"Svarīgākais ir izvēlēties kvalitatīvu sejas pamattoni, ar ko noklāt seju, aizsmērējot pumpas un plankumiņus, jo patiešām ideāla sejas āda, kuras izskats nav jāuzlabo, ir retums.

Ja ir ļoti labi piemeklēts pamattonis gan pēc krāsas, gan faktūras, tad tie jau ir astoņdesmit procenti no veiksmes, savukārt pats sliktākais, ko izskatā var pieļaut, ir pelēks un matēts sejas tonis, kas uzreiz liek domāt, ka ar cilvēku kaut kas nav kārtībā.

Diemžēl tas nav lēti, jo labākie tonālie krēmi nāk no "augstajiem plauktiem". Tomēr iesaku iegādāties tādu zīmolu kā Dior, Chanel vai Lancome produktus, jo par tiem iztērētie līdzekļi noteikti būs to sniegtā efekta vērti," skaidro skaistumkopšanas salona īpašniece.

Izteiksmīgas acis nedrīkst kombinēt ar spilgtām lūpām

"Jāatceras, ka sievieti padara nopietnāku spilgts un intensīvs grims, bet jo neuzmācīgāki un gaišāki toņi tajā izvēlēti, jo sieviete izskatīsies svaigāka, glāsmaināka un starojošāka.

Protams, šāda taktika nederēs visām dāmām, jo melnmatēm vajag izcelt savu seju, kamēr gaišmates var pieturēties pie dabiskuma.

Lielākais ieteikums ir "nepārzīmēt" savu seju. To var darīt, pošoties karnevālam, bet nekādā gadījumā ne ballei. Ir jāatceras pamatlikums: izteiksmīgas acis nedrīkst krāsot kopā ar spilgtām lūpām un otrādi, jo tas var robežoties ar vulgaritāti un labi izskatās vienīgi fotosesijās pie specifiska apgaismojuma," iesaka Binnija.

Kop seju arī ikdienā

Lai izskatītos labi ne tikai saviesīgu pasākumu gaismās, bet arī ikdienā, Binnija aicina vismaz reizi mēnesī apmeklēt kosmetologu, kā arī ievērot pareizu sejas kopšanu, lietojot gan mitrināšanai un barošanai, gan tīrīšanai un tonizēšanai paredzētus līdzekļus, kas atrasti ar kosmetologa palīdzību atbilstoši ādas tipam.

"Reizēm šķiet, kas tad tur tik īpašs - aiziešu uz kādu parastu veikalu, kaut ko nopirkšu un ka tik kaut kas sejai uzsmērēts, bet tie patiesībā ir laba izskata stūrakmeņi.

Ziemas periodā ir arī kāds noderīgs triks: dienas krēmu smērēt uz nakti, bet nakts krēmu - pa dienu, jo, apkures sezonā uzturoties radiatoru apsildītās telpās, āda tiek pakļauta sausumam," atklāj skaistumkopšanas speciāliste.

"Lai pirms ballēm iegūtu patiešām mirdzošu seju, ir ieteicams pāris dienu pirms lielā iznāciena ieturēt vieglu diētu, tā attīrot organismu.

Tāpat iesaku aiziet pie kosmetologa un kārtīgi samitrināt seju, kā arī nedrīkst piemirst veikt uzacu korekciju. Tām vienmēr jābūt kārtībā, jo uzacis ir viens no galvenajiem sejas kopējā tēla veidotājiem," iesaka Binnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!