Foto: Vida Press

Novembrī Brazīlijā norisināsies pretrunīgi vērtētā skaistumkonkursa "Miss Bum Bum" fināls, kurā tiks izvēlēta valsts glītākā dibentiņa īpašniece. Šī īpašā notikuma priekšvakarā konkursantes sarīkojušas akciju ar ļoti dziļu vēstījumu.

Oktobrī publiski tapa zināms, ka nopelniem bagātais Holivudas producents Hārvijs Vainstīns ir seksuāli uzmācies vairākām sievietēm, un vīrieša izdarītie briesmu darbi Brazīlijas skaistāko dibenu īpašnieces pamudinājuši iesaistīties protesta akcijā.

Tās ietvaros modeles pozējušas no jēlas liellopa gaļas darinātos bikini, un, kā vēsta ārzemju mediji, daiļaviņas šādi vēlējušās solidarizēties ar sievietēm, kuras piedzīvojušas seksuālu vardarbību.

"Sievietes nav tikai gaļas gabali. Mums pārmet, ka mēs esot pārāk seksīgas. Un kāds bija attaisnojums pārestībām pret Holivudas aktrisēm?" medijiem sacījusi viena no konkursantēm.

Gaļas bikini izgatavošanai bijis nepieciešams 50 kilogramu augstākā labuma liellopa steika. Savukārt ideja aizlienēta no dziedātājas Lady Gaga gaļas kleitas, kurā viņa 2010. gadā ieradās uz MTV Mūzikas video balvu pasniegšanas ceremoniju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!