Foto: Vida Press
58 gadus vecais Darens Makgreidijs daudzus gadus nostrādājis Lielbritānijas karaļnamā kā šefpavārs. Nu jau viņš ir pensijā, taču izveidojis savu "YouTube" kanālu, kurā atklāti stāsta par augstdzimušo maltītēm.

Makgreidijs pameta britu karaļnamu 1997. gadā īsi pēc princeses Diānas bojāejas. Viņš tam bija kalpojis vairāk nekā desmit gadu šefpavāra statusā.

Izveidojis savu "YouTube" kanālu, Makgreidija sekotāju skaits īsā laikā sasniedzis gandrīz 30 000 cilvēku, kuri viņam iesūtījuši sev interesējošos jautājumus. Tādējādi pavārs pavēris priekškaru britu karaļnama virtuves noslēpumos.

Tā, piemēram, viņš atklāj, ka karaliskajai ģimenei nekad nedrīkstēja ēdiena gatavošanā izmantot asas garšvielas, tostarp ķiplokus, kuri kopumā karalienei Elizabetei pagalam neiet pie sirds.

"Karalienei nepatīk ķiploki, tos mēs Bekingemas pilī nekad nevarējām izmantot," skaidro bijušais kalpotājs.

Savukārt Elizabetes II vismīļākais ēdiens esot garneles podiņā, ko viņa ēd kopā ar baltmaizes grauzdiņiem. Viņai ir pat sava iecienītākā garneļu šķirne, vēsta "The Sun".

"Tās ir mazas brūnas garneles, kas novāktas Lankašīrā, tās tiek apceptas pēc slepenas receptes pagatavotā sviestā. Karaliene garneles liek uz silta grauzdiņa, un tad sviests izkūst," skaidro Makgreidijs.

Pavārs darbu karaļnama virtuvē salīdzina ar augstas klases restorānu, jo tiek izdabāts katra iemītnieka gaumei. Tā, piemēram, Makgreidija liellopa gaļas stroganova receptē ietilpa arī paprika, taču pēc karalienes lūguma tā tika izņemta no sastāvdaļu saraksta, un visus turpmākos darba gadus stroganovs tika servēts bez paprikas tajā.

Viņš arīdzan atklāj, ka Elizabete iecienījusi karaļnama dārzā audzētos produktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!