Foto: Vida Press

Par britu sekssimbolu dēvētā modele un sabiedrības dāma Keitija Praisa (iepriekš zināma kā Džordana) paziņojusi par smagu lēmumu: savu slimo dēlu Hārveju viņa nolēmusi ievietot aprūpes namā.

Astoņpadsmit gadus kā vientuļā māte audzinot smagi slimu dēlu Hārveju, Keitija Praisa paziņojusi, ka nolēmusi puisi nodot aprūpes namā, vēsta tabloīds "The Sun".

42 gadus vecā modele stāsta, ka izmisums sasniedzis galējo robežu, un aprūpes namā Hārvejs varēs apgūt daudz jaunas prasmes, kas palīdzēs viņam dzīvot neatkarīgāk. "Tas plosa manu sirdi. Ļoti negribu, lai viņš domātu, ka cenšos no viņa tikt vaļā," skaidro Praisa. "Es, protams, neredzēšu viņu katru dienu, taču tas ir labākais, ko varu darīt Hārveja labā," viņa spriež.

Māte un dēls pusgada garumā apmeklējuši dažādus centrus, kur uzturas bērni un jaunieši ar smagām autisma formām un citi bērni ar īpašām vajadzībām. Par piemērotāko patlaban atzīts centrs Čeltenhamā, Anglijā, kas atrodas trīs stundu braucienā no Praisas dzīvesvietas.

Keitija Praisa ir piecu bērnu mamma, Hārvejs ir viņas vecākais dēls. Viņš piedzima neredzīgs, un vēlāk viņam konstatēti autiskā spektra traucējumi, kā arī retais Praidera-Villija sindroms jeb neārstējama slimība ar neirotiskiem simptomiem. Šis sindroms nozīmē arī nepārējošu bada sajūtu, kas noved pie pārmērīgas ēšanas.

Veidojot karjeru kā modele un dažkārt arī skandalozu šovu dalībniece, Praisa nekad nav aizmirsusi rūpes Hārveju. Īpašā saikne abus vieno visus šos 18 gadus. Bērna tētis, futbolists Dvaits Jorks, dēla audzināšanā vispār nav piedalījies.

Neraugoties uz smago fonu, Praisa dzemdējusi vēl četrus bērnus no dažādiem partneriem. Divi bērni dzimuši laulībā ar viņas pirmo vīru, dziedātāju Pīteru Andrē, no otrā vīra, cīņassportu meistara Aleksa Reida Praisai bērnu nebija. Trešajā laulībā ar Kīranu Heilaru piedzima vēl divi bērni, taču arī šī laulība beidzās ar šķiršanos. Pēc tam Prasai bijušas tikai īslaicīgas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!