Foto: PantherMedia/Scanpix
Zibakciju rīkošana vienmēr bijis labs veids, kā piesaistīt sabiedrības uzmanību, un nereti šajās akcijās tiek izpildītas sinhronas dejas un citi iepriekš iestudēti priekšnesumi, taču ne velti mēdz teikt, ka cilvēki kļūst arvien trakāki – popularitāti sāk gūt seksa zibakcija, kuras laikā notiek publiska kopošanās.

Šis publiskā seska stulbings pasaulē tiek dēvēts par dogging jeb "dogingu", kas burtiski tulkotos kā "suņošanās", un tā sekotāji piekopj mīlēšanos publiskās vietās, turklāt ar nepazīstamiem cilvēkiem, un šīs vērienīgās orģijas tiek rīkotas kā savdabīgas zibakcijas.

Lai gan pirmās ziņas par šādu stulbingu Lielbritānijā parādījās jau pirms 10 gadiem, pēdējā laikā tas kļūst arvien populārāks, un šobrīd šajā neprātā iesaistījušies ļaudis no dažādām pasaules valstīm.

Par to, kur un kad notiks kārtējā "doginga" zibakcija, tiek izziņots virtuālajā vidē - šī stulbinga piekritēji izveidojuši atsevišķas tīmekļa vietnes, kurās satiekas visi domubiedri, lai pārspriestu gaidāmās izklaides, un Lielbritānijā par plašāko "dogeru" vietni tiek uzskatīta Doggingaction.co.uk, kurā piereģistrējušies vairāki miljoni interesentu.

Ja vēl ar publisko kopošanos nebūtu gana, pēdējā laikā "doginga" zibakciju dalībnieki pasākuši savas izdarības arī filmēt, un virtuālajā vidē parādās arvien vairāk materiālu, kas apliecina - seksa zibakcijai ir piekritēji ne tikai Eiropā, bet arī Austrālijā, ASV, Kanādā, Jaunzēlandē un citās valstīs.

Zibakcijas parasti notiek naktī, un par konkrētu tikšanās vietu šīs orģijas piekritēji vienojas virtuālajā vidē. Parasti kopošanās notiek uz ielas vai kādā publiskā parkā, un par norises vietu tiek pavēstīts pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai, lai ierastos arī tādi, kas publisko aktu vēlas vērot, nevis tajā piedalīties.

Kā jau tas pienākas zibakcijā, mīlēšanos parasti uzsāk viens pāris, bet vēlāk iesaistās arī visi pārējie publiskās kopošanās piekritēji, un seksa priekšspēlei šajās izklaidēs netiek veltīts laiks - "dogeru" galvenais mērķis ir gūt maksimālu baudu no publiskā dzimumakta. Kad process ir beidzies, visi saģērbjas un dodas katrs savās gaitās tā, it kā nekas nebūtu noticis.

Britu kanāls Channel 4 pat aizsācis raidījumu ciklu ar nosaukumu Dogging Tales, kurā atspoguļo šīs zibakcijas piekritēju gaitas. Tāpat par publiskā seksa piekritējiem tapusi arī dokumentālā filma, kura izpelnījusies neviennozīmīgu sabiedrības novērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!