Foto: Privātais arhīvs

Kopenhāgenā, Dānijā, laulības ostā iestūrējis mākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers un viņa mīļotais vīrietis Jānis Miņins.

Kašers un Jānis gatavošanos kāzām sāka jau krietni sen, un nu puišiem tik būtiskais notikums realizēts. Dānijā, kur viendzimuma pāru laulības ir atļautas, homoseksuālais pāris iestūrējis laulības ostā.

Laulību ceremonijā piedalījās arī Kašera tuva draudzene, dziedātāja Samanta Tīna. Tāpat klāt bija arī TV šova "Slavenības. Bez filtra" filmēšanas komanda, jo puiši noslēguši līgumu ar šovu par savas privātās dzīves gaitu dokumentēšanu, tostarp kāzām Kopenhāgenā, tāpēc klātesošie nedrīkst publiskot pārāk daudz video no draugu kāzām.

Pēc sareģistrēšanās laulātie pilsētas centrā atkorķēja "Dom Perignon" šampanieti un, kā jau ierasts, veltīja laiku fotosesijai.
Kašers par attiecībām ar fitnesa entuziastu Miņinu paziņoja 2019. gada nogalē. Vēlāk pāris publiski vēstīja, ka vēlas nodibināt ģimeni, kā arī adoptēt bērnus, un abi uzsāka savu publisko ceļu uz sapni par oficiālām laulībām. Tā kā Latvijā viendzimuma laulības nav atļautas, puiši vairākus mēnešus kārtoja dokumentos, lai varētu salaulāties dzimtsarakstu nodaļā Dānijā. Daudz laika ticis veltīts kāzu tērpu izvēlei: ja sākumā Kašers vēlējās Jāni pie altāra redzēt kleitā tērptu, tad beigās abi vienojās par stilizētiem gaiši ziliem uzvalkiem.

Kašers nesen arī pauda, ka savu kāzu dienu vēlētos nosvinēt maksimāli privāti ar savu vīru. Bet speciālizlaidumu no puišu kāzām 21. un 22. jūnijā būs sagatavojis kanāls "STV Pirmā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!