Foto: Privātais arhīvs

Degpunktā simpātiskā vadītāja Ieva Brante (attēlā), kura iekarojusi daudzu televīzijas skatītāju sirdis, atklājusi pāris lietderīgus knifiņus, kas palīdzēs labi izskatīties pat tad, ja nav laika un līdzekļu skaistuma salonu apmeklēšanai.

"Man pašai topā ir dažādas dabīgās eļļas, īpaši ziemas periodā. Esmu atklājusi, ka tās efektīgāk iesūcas, ja tiek sajauktas ar sejas krēmu, nevis klātas uz sejas vienkārši tāpat. Šobrīd izvēlos vīnogu kauliņu eļļu.

Ja daudz laika jāpavada ārā, aukstumā, āda tiek mazāk bojāta, jo eļļa to pasargā. Savukārt naktī eļļa pilda ādu atjaunojošas funkcijas. Pievienojot olīvu eļļu kafijas biezumiem, var iegūt ļoti labu ķermeņa skrubi. Cits jautājums gan, kā pēc tā lietošanas izskatās vannas istaba," sarunā ar DELFI Izklaide smejoties savus skaituma trikus atklāj Brante.

Sejai viņa iesaka pagatavot skrubi no auzu pārslām, olas un eļļas, bet sejas ādas svaigumam izmantot gurķu šķēlītes. Ķermeņa tvirtumam Brante savulaik izmēģinājusi medus masāžu, kas ir laikietilpīga, taču ļoti efektīga procedūra.

"Bija brīdis, kad vai visas sievietes aizrāvās ar medus masāžu, un sapratu, ka man arī jāpamēģina. Man ieteica medum pievienot nedaudz ābolu etiķa, uzklāt šo masu uz augšstilbiem un tad ar rokām no sirds pliķēt.

Pēc kāda laika masa maina konsistenci, tā kļūst pavisam bieza un lipīga, un kļūst arvien grūtāk pliķējot atraut rokas no stilbiem. Jā, tas ir sāpīgi, bet pats jau sev darīsi tikai tik daudz, cik vari izturēt.

Rezultāts ir labs, āda tiešām kļūst tvirtāka, jo uzlabojas asinsrite. Taču atkal jautājums, kā izskatās vannas istaba. Procedūra ir laikietilpīga un jāveic regulāri,  tā ka tas domāts cilvēkiem, kuriem īsti nav, ko darīt," smejas Brante.

Žurnāliste iesaka sievietes uz svētkiem nepārcensties ar grimu, jo tas nereti rada pretēju efektu. "Ar biezu tonālā krēma un pūdera kārtu pumpu tāpat pavisam nenoslēpsi, tā tikai radīsi mākslīgu efektu.

Mana recepte - jo mazāk un dabiskāk, jo labāk. Visi taču esam tādi, kādi esam," uzskata Degpunktā vadītāja. Tāpat viņa atgādina neaizmirst atrast laiku miegam, jo tas ir viens no svarīgākajiem laba izskata nosacījumiem.

Ar diētām Brante neaizraujas un neiesaka to darīt arī citām sievietēm tā iemesla dēļ, ka svara svārstības bojā ādas tonusu. "Zinu, ka draudzenes ik pa brīdim ietur trakās diētas, lai ielīstu kleitā. Taču pēc pāris mēnešiem zaudētais svars atkal atgriežas.

Āda nespēj pielāgoties šādām svārstībām, tāpēc rodas celulīts, zūd ādas tvirtums. Un galu galā - vai kāds no malas pamanīs, ka es esmu zaudējusi tos divus kilogramus? Es pati nepamanu, kurš uz svētkiem kļuvis tievāks.

Ir tāds joks - ja sieviete pieņemas svarā, viņa sāk diētu, bet ja vīrietis pieņemas svarā, viņš nopērk jaunas bikses. Labāk diētas vietā iegādāties lielāku kleitu.

Daudz labāk izskatīsies cilvēks, kurš apģērbies atbilstoša izmēra apģērbā un jūtas labi, nevis šaurā kleitā iespīlēta pakaļa un sieviete, kura savā tērpā knapi spēj paelpot," ar vieglumu dzīvei pieiet aicina Brante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!