Foto: Privātais arhīvs

Jaunā dizainere Kristīne Deimon (attēlā), kura šonedēļ laida pasaulē dēlu Mihaelu, neilgi pirms dzemdībām prātoja, ko darīt ar savu placentu. Beidzot viņa ir pieņēmusi lēmumu, un placentas tālākais liktenis ir nolemts – tā netiks apēsta.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē seksīgā Lee jeb Liene Brikouska no savas placentas pagatavoja veselīgu smūtiju, kā rezultātā sabiedrībā izcēlās vētrainas diskusijas par viņas mentālo veselības stāvokli, un šī notikuma atblāzmas jūtamas vēl joprojām. Arī Deimon šajā sakarā bija un joprojām ir ko teikt.

"Murgs kaut kāds ar to placentu! Rīkoties tā, kā to izdarīja Brikouska, ir stulbi un muļķīgi, bet to aprakt, kā man citi ieteica, būtu tas pats, kas aprakt savu bērnu.

Nolēmu, ka placenta nonāks tur, kur tai ir jānonāk - medicīniskajos atkritumos" sarunā ar DELFI Izklaide savas placentas noslēpumu atklāj Deimon.

Neilgi pirms dzemdībām arī Kristīne apsvēra domu placentu apēst vai izmantot skaistumkopšanā, taču pēc tam, kad viņa "iegūglēja" vārdu "placenta" un ieraudzīja, kāda tā izskatās, dizainerei kļuva nelabi, un viņa nolēma nekādus eksperimentus neveikt.

Vēlāk Deimon pēc padoma vērsās pie saviem sociālā tīkla Facebook sekotājiem, taujājot, ko ar placentu darīt. Lai gan sieviete saņēma vairākus ieteikumus, tā tomēr nonākusi medicīniskajos atkritumos, nevis paglabāta ledusskapī gastronomiskajām izvirtībām.

"Man ir dēliņš, mans eņģelītis! Un nekam citam vairs nav nozīmes. Lienei laikam placentas ēšana ir svarīgāka par bērna audzināšanu," pārliecināta dizainere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!