Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītajā gadā tērpu dizainere Kristīne Deimon (attēlā) laida pasaulē savu pirmdzimto dēliņu Mihaelu. Padzīvojot pāris mēnešus jaunās māmiņas statusā, viņa secinājusi, ka Latvijā jaunie vecāki no valsts puses netiek pienācīgi atbalstīti.

Ar savām pārdomām dizainere dalījusies sociālajā tīklā Facebook, un viņa tajās atklājusi visu, kas pa šiem pāris mēnešiem "sakrājies uz sirds" - gan dusmas par netaisnīgo attieksmi pret jaunajām māmiņām automašīnu stāvvietās, gan sašutumu par niecīgajiem pabalstiem.

"Uzskatu, ka ne tikai invalīdiem, bet arī jaunajām māmiņām auto stāvlaukumos ir jābūt priekšrokai! To saprot tikai jaunās māmiņas, kurām jānes mazulis auto sēdeklītī līdz nepieciešamajai vietai, bet kamēr vēl atradīs vietu mašīnai. Un šis gabals jāiet aukstumā. Tas nemaz nav tik viegli, īpaši, kad bērns sver vairāk nekā sešus kilogramus.

Šāda stāvvieta ir pie Alfas, bet kur ir loģika, ka drīkst stāvēt tikai auto, kuros ir bērna sēdeklītis? Tad sanāk, ka man jāatstāj auto sēdeklītis mašīnā un bērns, kurš pats muguriņu vēl nevar noturēt, ir jāvazā pa veikalu rokās? Absurds!" savu sašutumu paudusi Deimon.

Tiesa, šo problēmu dizainere vēl sauc par "ziediņiem", salīdzinot ar to, kādi ir bērnu pabalsti vecākiem. Viņasprāt, ar valsts piešķirtajām naudas summām nav iespējams mazulim iegādāties pat pašas elementārākās lietas.

"Pats labākais joks ir ar bērnu pabalstiem. Esmu pateicīga Dievam, ka varu savu bērnu nodrošināt, bet ko darīt ģimenēm, kas to nevar? Iztikt ar 142 eiro mēnesī?

Gribētu redzēt, kā tie lopi, kas tur sēž un spriež, iztiktu ar 142 eiro mēnesī, kad maisījumi, pamperi un elementāras nepieciešamības preces katru mēnesi šo summu pārsniedz divas reizes. Bet tie 142 eiro ir tikai pirmo gadu. Pēc tam tikai centi. Dusmas!" šausminājusies dizainere.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!