Foto: DELFI

Labi trenētās bikini modeles kļūst arvien populārākas arī Latvijā – nupat noslēdzies vietējais Miss Bikini Fitness konkurss, un tā otrās vietas ieguvēja Diāna Kubasova (attēlā) aicina uzņēmīgas meitenes pieteikties atlasei, lai kļūtu par trenēta auguma īpašnieci un pārstāvētu Latviju starptautiskā arēnā - Miss Bikini Universe konkursā Ķīnā.

''Kad pateicu, ka vēlos kļūt par bikini modeli, mans tēvs neatbalstīja šo ideju. Kāds fitness, sievietei muskuļus nevajag - bija tēva argumenti. Taču viņš atnāca uz konkursu apskatīties un secināja, ka esot ļoti skaisti. Bikini modeles ir sievietes ar veselīgu, proporcionālu augumu, nekādas vīrišķības,'' sarunā ar DELFI Izklaide stereotipus lauž Kubasova.

Viņa atklāj, ka ar dabiskiem līdzekļiem sievietei pie vīrišķīga ķermeņa nemaz nav iespējams tikt, lai cik intensīvi būtu treniņi. ''Pati visvairāk baidījos no tā, ka manas kājas kļūs masīvas, bet tās kļuva tikai stingrākas un tievākas,'' par savu pieredzi stāsta bikini modele.

Lai iegūtu tik skaistu augumu, esot jāiegulda liels darbs, bet bez profesionāļu palīdzības tas būs grūti īstenojums, jo gan ēšanas, gan treniņu režīmam jābūt pareizam. ''Uz trenažieru zāli jāiet trīs līdz četras reizes nedēļā, vairāk arī nav jēgas. Taču jātrenējas pareizi. Citādi nereti sporta zālē gadās redzēt komiskus skatus - cilvēks bez priekšzināšanām mēģina kaut ko darīt, bet īstas jēgas tam nav,'' skaidro Kubasova.

Arī par ēšanu jāzina dažādi knifiņi, piemēram, lai gan valda uzskats, ka pirms un pēc treniņa labāk neēst, bikini modelēm esot otrādi - pēc vingrošanas jāskrien uz ģērbtuvi paēst vai iedzert proteīnu kokteili, lai muskuļi būtu pabaroti.

''Diēta ir stingra, bet nav tā, ka jāpārtiek no salātlapām. Uzturā jālieto daudz gaļas, zivju, garneļu, olu,'' par ēšanas režīmu stāsta Kubasova, piebilstot, ka pati par īpaši nepareizu pieeju auguma veidošanā uzskata ogļhidrātiem bagāto rīsu diētu.

Viņa pati projektam gatavojusies deviņas nedēļas, tiesa, treniņu plānu nedaudz patraucēja dalība konkursā Miss World Next Top Model 2014 Libānā, kur Latvijas pārstāve ieguva godpilno 2. vicemis titulu. Šī konkursa laikā treniņus nācies izlaist, un arī arābu virtuve nav fitnesam tā draudzīgākā, tāpēc pēdējo trīs nedēļu laikā pirms bikini konkursa Kubasovai nācies pamatīgi ''saraut'', ieturot īpaši stingru režīmu.

Gūtos rezultātus izskatīgā meitene cer saglabāt, tāpēc viņa turpinās aktīvi trenēties un ievērot pareizas ēšanas režīmu. ''Par jauniem bikini konkursiem nezinu, bet fitnesa dzīvesveidu es noteikti turpināšu.

Pēc konkursa dienu atpūtīšos un palutināšu sevi ar gardumiem, bet pēc tam atkal iešu uz zāli. Šāds dzīvesveids ne tikai nodrošina skaistu augumu, bet liek ikdienā arī justies labi,'' iedvesmo bikini modele, kura kļuvusi par Miss Bikini Universe 2014 nacionālo direktori Latvijā.

Meitenes, kuras ar profesionāļu palīdzību grib tikt pie tikpat ideāla auguma, kā arī doties pilnīgi apmaksātā ceļojumā uz Ķīnu, lai cīnītos par vērtīgām balvām, Kubasova aicina pieteikties, līdz 5. oktobrim sūtot īsu informāciju par sevi, kā arī fotogrāfiju pilnā augumā peldkostīmā un portretu uz e-pastu info@missbikini.lv.

Lai kvalificētos konkursam, dalībniecei jābūt neprecētai Latvijas pilsonei bez bērniem, vecumā no 18 līdz 26 gadiem, augumā virs 1,70 metriem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!