Foto: Privātais arhīvs
Sevi fitnesa pasaulē nesen pieteikušās Paulas Freimanes no Dobeles (attēlā) apņēmību var tikai apbrīnot. Meitene, kura savulaik sevi sauca par nesportiskāko cilvēku pasaulē, trīs gadu laikā tikusi pie katras sievietes sapņu auguma un nu jau veiksmīgi nostartējusi savās pirmajās sacensībās. Laba rezultāta dēļ Paula bijusi gatava pārciest visdažādākās mocības.

"Protams, nav nepieciešami trīs gadi, lai tiktu pie sportiska un tvirta auguma. Svaru iespējams nomest pavisam ātri - es to izdarīju apmēram pusgada laikā. Taču man vajadzēja daudz vairāk laika, lai saprastu, ko es vēlos no sporta," sarunā ar DELFI Izklaide uz savu ceļu atskatās Paula.

Ja viņa salīdzina sevi tagad un pirms trim gadiem, mainījies ir pilnīgi viss. "Celulītu pēdējo reizi redzēju pirms kādiem diviem gadiem, bet 42. izmēra bikses esmu nomainījusi uz 36. Svari vairs nerāda 72, bet gan 60," izmaiņas uzskaita fitnesa meitene, piebilstot, ka cipari nudien nav galvenais rādītājs - vairāk jāskatās spogulī, ne uz svariem.

"Es labāk jūtos nevis slaida, bet ar muskuļu masu.  Uz to arī koncentrējos, jo man patīk justies spēcīgai un izturīgai. To var panākt ikviena meitene, vajadzīga tikai pacietība. Smags darbs atmaksājas, un jo cītīgāk strādāsi, jo labāks un ātrāks būs rezultāts," uzsver Paula.

Nupat meitene debitējusi profesionālās fitnesa sacensībās. Kā atzīstas pati Paula, viņai visgrūtāk gājis ar stingrās diētas ievērošanu pirms sacensībām.

"Varu atklāt vissmagākās dienas  ēdienkarti pēdējā nedēļā, ļoti ceru ka neviena to mājās neatkārtos. Tajā dienā es pati nenodarbojos ne ar kādām fiziskām aktivitātēm, visu dienu pavadīju guļot, jo ķermenim enerģija ir tuvu nullei, jo pāris dienas neuzņēmu ogļhidrātus.

Pēdējā dienā ēdu tikai olas baltumus - brokastīs, pusdienās un vakariņās. Pilnībā bez nekā, nevienas garšvielas, vārītā veidā. Atceros ka tajā naktī es sapņoju par to, kā ēdu šokolādes torti un zemesriekstu sviestu. No rīta māja smaržoja pēc mammas ceptajām pankūkām, kas arī izrādījās sapnis," trako dienu nu jau ar smaidu atceras Paula.

Viņa smejoties piebilst, ka tagad tic apgalvojumam par to, ka treniņi ir vieglākā daļa, bet īstā cīņa notiek virtuvē. "Pēdējā mēnesī treniņi kļuva vieglāki, bet tie nemaz nešķita vieglāki. Tā kā tika mests nost svars un ķermenis bija mazliet savārdzis, treniņi nekādā gadījumā nedrīkstēja būt ļoti smagi.

Vissmagākais bija kardio treniņi  - skriešana. Tieši tas palīdz visefektīvāk atbrīvoties no svara, tāpēc skriet nācās gandrīz katru rītu," stingro režīmu atklāj sportiste, piebilstot, ka par spīti visām kļūdām, ar rezultātu ir apmierināta - savās pirmajās sacensības viņa izcīnījusi augsto septīto vietu.

Paulas iedvesmojošajiem treniņu rezultātiem var sekot līdzi viņas Instagram profilā kā arī fitnesa skaistules Facebook lapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!