Pašmāju mūziķis Dons (attēlā) kopā ar citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem piedalījies fotogrāfa Ilmāra Znotiņa veidotajā foto projektā Joga lielpilsētā, un pats mūziķis jau vairākus gadus nodarbojas ar jogu un kombinē to arī ar citiem sporta veidiem.

"Ar jogu iepazinos aptuveni piecus gadus atpakaļ. Sāku lasīt grāmatas par šo tēmu un kļuvu ļoti ieinteresēts, tādēļ nolēmu pamēģināt, kāda tad īsti ir joga.

Man joga iepatikās - joprojām patīk.  Pēdējā laikā gan jogošanu vairāk kombinēju arī ar citiem sporta veidiem, piemēram, skriešanu un TRX jeb piekares treniņu sistēmu, kurā tiek izmantotas saites, un treniņa laikā ķermeņa svars tiek izmantots, lai uz muskuļiem radītu slodzi.

Joga palīdz man relaksēties, sakārtot domas, uzturēt ķermeni formā un vienkārši justies labi," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Dons.

Mūziķim šķiet, ka katrs pats jutīs brīdi, kad vajadzētu sākt apmeklēt jogu - vēlme pati atnāks pie cilvēka. Tā pat dziedātājs nepiekrīt, ka joga domāta tikai sievietēm.

"Joga ir ļoti smaga fiziskā aktivitāte, kura prasa lielu enerģiju un piepūli. Nedomāju, ka tā ir domāta tikai sievietēm. Joga ir fiziski nogurdinoša, un tā labi attīsta ķermeni un uztur to formā, tādēļ arī vīrieši noteikti var ar to nodarboties," piebilst mūziķis.

Pasākumu aģentūras Pop Up Yoga Riga organizētā aštanga jogas nodarbību cikla pirmā nodarbība notiks 29.aprīlī Birojnīcā, taču Ilmāra Znotiņa foto izstāde Joga lielpilsētā tur būs skatāma no 26. aprīļa līdz 13. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!