Sociālajā tīklā "TikTok" piektdien ļoti skatīts kļuva video, kurā bokseris Kristaps Zutis "pārmāca" puisi vārdā Aivars, kurš iepriekš vairākos video apsvēra Zuša slepkavību, aicinot atsaukties tiem, kuri varētu un gribētu to veikt. "Delfi" atgādina, ka arī internetā pilsoņi nav anonīmi un par saviem vārdiem var nākties atbildēt.

Ceturtdien "TikTok" platformā parādījās vietnes lietotāja Aivara Skrastiņa ievietots aicinājums pieteikties cilvēkiem, kas gatavi veikt slepkavību, turklāt Skrastiņš piesolīja gan atlīdzību, gan advokāta pakalpojumus. Jau nākamajā video noskaidrojās, ka jaunieša nepatika vērsta pret Latvijas bokseri Kristapu Zuti, saucot viņu par "pilnīgi debīlu dalba**bu no laukiem". Tiktokerim Aivaram šajā platformā seko apmēram 3000 interesentu.

Pēc nepilnas diennakts tajā pašā tiktokā parādījās Kristapa Zuša ievietots video, kurā redzams, ka bokseris savu nelabvēli saticis uz ielas un uzrunājis. Tas noticis gluži nejauši Rīgas centrā, Kr. Baronā ielā, kad Zutis atradies savā automašīnā, gaidot tikšanos ar Latvijas Boksa federācijas priekšnieku.

Sarunā ar portālu "Delfi" Zutis skaidro, ka naida runas veicēja Aivara seja viņam jau sen bijusi zināma – puisis arī iepriekš mērķtiecīgi virtuālajā vidē vērsies pret viņu, draudējis arī Zuša ģimenei. "Latvija ir maza, viņš gāja man garām. Zināju viņu: Aivars interneta vidē dzēš profilus un taisa atkal jaunus, un turpina draudēt. Viņš draudējis arī mana drauga Kaspara Kambalas sievai Olgai – ka izvarošot viņu un tā tālāk," skaidro bokseris.

Izkāpis no automašīnas, Zutis "piespiedis" virtuālo balamuti atvainoties. Bokseris viņam iecirtis pļauku. Puisis, rokām trīcot, arī atvainojies. "Noziegumu es neveicu, miesas bojājumus nenodarīju, viņš tālāk aizgāja uz savām kājām," skaidro Zutis.

Vaicāts, vai sportists grasās vērsties Valsts policijā ar iesniegumu par naida runu internetā, Zutis kategoriski noraida šādu iespēju: "Nejūtu bailes no interneta troļļiem. Manuprāt – un to jums noteikti ir jāuzraksta –, policijai pietiek, ko darīt, policijai būtu jānodarbojas ar laupītāju un slepkavu ķeršanu. Nekad nevērsīšos pret šādiem interneta cilvēkiem," incidenta iznākumu komentē Zutis.

Viņš arī noraidīja pieņēmumu, ka konflikts varētu būt iestudēts popularitātes vairošanas nolūkos: "Es neesmu slims, man šitādu haipu nevajag," portālam "Delfi" argumentē bokseris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!