Foto: Publicitātes foto/LETA

Māksliniece Džemma Skulme kopš pērnā gada novembra ir mūžībā. Drīz pēc viņas nāves sludinājumu portālā Ss.lv tirgošanā nonāca viņas nams Mežaparkā.

Mājas sākotnējā cena bija noteikta 1,3 miljonu eiro apjomā. Taču tagad Skulmes bērni – mākslinieki Juris Dimiters, Marta Skulme un vedekla Kristīne Dimitere – savrupnamu pārdod par 550 tūkstošiem eiro.

Jau februārī Juris Dimiters atzina, ka kopā ar Martas Skulmes ģimeni lielo īpašumu nevar atļauties uzturēt; iepriekš tas bijis iespējams Džemmas Skulmes pieklājīgās pensijas dēļ. Gleznotājas pensija bija apmēram 2150 eiro mēnesī.

Kā vēstīja žurnāls "Kas Jauns", Juris un Marta nolēmuši meklēt dzīvesvietu, kuru var atļauties "maznodrošinātie".

Kopš mātes nāves viņa ienākumi sarukuši sešpadsmitkārt, pensija ir 130 eiro. Bet Martai ir niecīga invaliditātes pensija.

Savukārt izdevums "Privātā Dzīve" noskaidrojis, ka patlaban Mežaparka īpašumam noteikta tā reālā tirgus cena, un iepriekš nosauktā summa, kas pārsniedza miljonu eiro, bijusi vien sabiedrības uzmanības piesaistīšanai.

Dimiters žurnālam arīdzan norāda: cerot, ka tomēr reiz tur būs Džemmas Skulmes muzejs.

"Delfi" jau vēstīja, ka 300 kvadrātmetrus lielā ēka celta 1964. gadā pēc arhitekta Artūra Reinfelda projekta funkcionālisma stilā kā mākslinieku rezidence.

Divstāvīgajā namā kopumā ir 10 istabas.

Māja atrodas blakus ezeram, 2600 kvadrātmetrus plašajā teritorijā ir arī dārzs un garāža.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!