Foto: Privātais arhīvs
Latvijā dzimusī un nu jau daudzus gadus ārzemēs mītošā dziedātāja Tatjana Šihmuratova (Ladybird) šobrīd ASV cīnās par viņai atņemtajiem bērniem.

Dziedātājas vīrs, amerikānis Maikls Larsens pagājušā gada novembrī uzsāka publisku dēla un meitas meklēšanu, skaidrojot, ka viņu māte Tatjana ir pazudusi kopā ar bērniem jeb viņus nolaupījusi.

Pazudusī Tatjana tika atrasta, bet Raiens un Annika nonāca tēva apgādībā, taču māte uz laiku nokļuva pat ieslodzījumā Kalifornijā. Tagad Tatjanai ir ar likumu aizliegts ar atvasēm pat redzēties.

Kā šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve", patlaban Ladybird vāc naudu advokāta pakalpojumiem, 11. februārī paredzēta tiesas sēde, kurā viņai jāatspēko vīra izvirzītās apsūdzības. Izmaksas esot ap 3000 eiro.

"Šobrīd pret mani ir ierosināta krimināllieta, jo vīrs ir falsificējis dokumentu, bet apsūdz tajā mani. Man ir jāpierāda, ka man ar to nav nekāda sakara," žurnālam teic Ladybird. Vīrs esot uzrakstījis iesniegumu, ka sieva jau iepriekš esot nozagusi bērnus, taču tie esot meli. "Jā, bija tāds fakts, ka es aizgāju prom no viņa, taču es devos uz speciālu iestādi, kura man tika ieteikta. Nebija tā, ka es paņēmu bērnus un devos nezin kur. Es neesmu tāds cilvēks. Esmu ļoti godīga."

Ladybird gan nav gatava atklāt, kāpēc aizbēgusi no vīra, taču atzīst, ka "iemesli bija līdzīgi tiem, kāpēc pērn latviešu juriste Kristīne Misāne kopā ar bērniem aizbēga no Dienvidāfrikas".

Tieši Misāne šobrīd palīdz Šihmuratovai cīņā par viņas bērniem. "Visam, ko tagad piedzīvoju es, Kristīne ir izgājusi cauri pati," pauž Ladybird.

Viņa arī uzsver, ka nekad nav vēlējusies publisku netīrās veļas mazgāšanu, kā arī šobrīd esot jāpārdomā katrs pateiktais vārds, lai tas netiktu tiesā vērsts pret viņu. Tāpat sieviete atzīmē, ka par savu vīru neko negatīvu neteiks, jo baidās no viņa: "Varu viņu ar to ļoti sadusmot".

"Es zinu, kāds viņš ir un uz ko ir gatavs," "Privātajai Dzīvei" skaidro Ladybird, piebilstot, ka viņai nav finansiālo līdzekļu, lai segtu advokāta pakalpojumus.

"Delfi" jau vēstīja, ka Ladybird ar amerikāni Larsenu apprecējās pirms pieciem gadiem. Ladybird Latviju pameta 2008. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!