Foto: Vida Press
Kolumbietis Pablo Eskobars bija un joprojām minams kā viens no visu laiku slavenākajiem un zināmākajem narkobaroniem. Tiesa, katrai medaļai ir otra puse – viņš bija ne tikai bija aukstasinīgs noziedznieks, bet arī gādīgs tēvs un ģimenes cilvēks, kurš rūpējās par saviem bērniem.

Ilgu laiku Eskobara dēlam Huanam Pablo Eskobaram, kurš pēc tēva nāves 1993. gadā pameta Kolumbiju un nomainīja vārdu, kļūstot par Sebastianu Marokinu, bija izdevies izvairīties no nonākšanas starmešu gaismās.

Tiesa, pēc vairāku gadu klusēšanas šobrīd 39 gadus vecais vīrietis, kurš dzīvo Argentīnā un ir kļuvis par arhitektu, beidzot sācis runāt un atklājis vairākus faktus par savu bērnību un attiecībām ar tēvu.

Mediji, atsaucoties uz austrāliešu TV kanāla "9Now" raidījumu "60 Minutes", vēsta, ka Eskobars ļoti rūpējies, lai viņa atvasēm – dēlam un meitai – nekā netrūktu. Visi bērnu sapņi piepildīti ar uzviju.
Foto: Vida Press
"Tas bija kā dzīvot Disnejlendā. Žirafes, ziloņi, motocikli, bija daudz, ko darīt, un daudz, ko tērēt," intervijā atklājis bēdīgi slavenā narkobarona dēls.

Huans Pablo stāstījis, ka viņš sava tēva dēļ bija gatavs atdot dzīvību. "Es neienīdu savu tēvu... Jo es nemaz īstu nezināju, ar ko tieši viņš nodarbojas," sacījis Huans Pablo.

Pirms Eskobars bija kļuvis par, iespējams, visu laiku diženāko narkobaronu, viņš dzīvoja trūkumā. Tiesa, vēlāk viņš kļuva par vienu no Kolumbijas Madeljinas karteļa dibinātājiem un vadītājiem. Viņš kokaīnu tirgoja visā Amerikā, Eiropā un pat Āzijā.

Savukārt astoņdesmito gadu beigās izdevums "Forbes" viņu ierindoja starp ietekmīgākajiem miljardieriem pasaulē – viņa īpašumu vērtība tika lēsta gandrīz trīs miljardos ASV dolāru. Aptuvenās aplēses liecina, ka savos ziedu laikos vienā nedēļā par kokaīna tirdzniecību viņš nopelnījis aptuveni 420 miljonus ASV dolāru.

Eskobars rīkoja atriebības kampaņas pret jebkuru, kas mēģināja viņam traucēt. Tiek uzskatīts, ka pēc viņa pavēles nogalināti vismaz trīssimt cilvēki.
Foto: Vida Press

Lai gan Huans Pablo neatbalsta sava tēva nodarījumus un kriminālās gaitas, tajā pašā laikā dēls ir gatavs viņu aizstāvēt, ja kāds apgalvo, ka Eskobars bijis slikts tēvs.

"Es neslēpjos, jo vienkārši nevēlos to darīt. Es nevienu neesmu nogalinājis, neesmu izdarījis neko sliktu. Es nelepojos ar sava tēva vardarbīgajām gaitām, bet lepojos, cik daudz mīlestības viņš sniedza man, manai māsai un mūsu mammai.

Viņš izdarīja lietas, kuru dēļ viņu var gan ienīst, gan mīlēt. Tāds bija mans tēvs," intervijā stāstījis Huans Pablo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!