Foto: DELFI

Pašmāju dziedātāja un "Rīgas balles" organizētāja Natālija Tumševica-Ērgle paziņojusi par politiskās karjeras uzsākšanu.

Tumševica-Ērgle nolēmusi balotēties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no saraksta "Gods kalpot Rīgai", portālu "Delfi" informēja mākslinieci pārstāvošā mārketinga aģentūra.

"Strādājot Rīgas domē, es vēlētos savu darba pieredzi izmantot pašvaldības līmenī, tas pavērtu vēl vairāk iespēju un ļautu sniegt vēl būtiskāku ieguldījumu pilsētas kultūras, sporta un sociālajā attīstībā. Mans mērķis – piedalīties Rīgas attīstībā un censties darīt visu, lai jauniešu, jauno ģimeņu un visu rīdzinieku viedokļi un vēlmes tiktu sadzirdētas unīstenotas," par saviem plāniem teic Tumševica-Ērgle.

Dziedātāja plašāk pazīstama kā krāšņa pasākuma – Rīgas balles - patronese. Balle jau piecus gadus tikusi rīkota Melngalvju namā un pulcē vakartērpos saposušos cilvēkus.

Pagājušajā nedēļā Tumševica-Ērgle lūgusi šo balli iekļaut UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Kā zināms, UNESCO pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā ir iekļauti vairāk nekā 1000 objektu, tostarp arī slavenās Vīnes balles. Latviju sarakstā pārstāv Dziesmu un deju svētki, kā arī suitu kultūrtelpa.

Savukārt pirms trim gadiem Tumševicas kāzas ar ārstu Kristapu Ērgli tika dēvētas par teju vai greznākajām visā Rīgā. 2017. gadā, apprecot Kristapu Ērgli, Tumševica kļuva par slavenā kardiologa Andreja Ērgļa vedeklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!