Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aleksandrs Ribaks, kurš ar dziesmu "Fairytale" 2009. uzvarēja "Eirovīzijā" kā Norvēģijas pārstāvis, publiskojis atzīšanos spēcīgā atkarībā.

Baltkrievijā dzimušais norvēģu dziedātājs un komponists Aleksandrs Ribaks pirmo reizi publiski runā par atkarību, kas viņu vajājusi 11 gadus – kopš laika, kad puisis uzvarēja dziesmu konkursā "Eirovīzija".

34 gadus vecais skatuves mākslinieks sociālajos tīklos paziņojis, ka stipri cietis no miegazāļu un antidepresantu atkarības.

"Es šo noslēpumu glabāju 11 gadus. Sākumā viss bija labi, bet beigās mana dzīve gandrīz sabruka. Šogad janvārī sāku rehabilitācijas kursu un pamazām sāku atgūties. Pēdējos gados atkarība no tabletēm mani bija padarījusi vārgu un nobijušos. Tā skārusi ne tikai manas smadzenes, bet arī muskuļus, vēderu un kopumā visu organismu. Šī atkarība arī bojāja manas attiecības ar citiem cilvēkiem, bet pats galvenais – tā gandrīz iznīdēja vēlmi dzīvot," atklāj dziedātājs.

Viņš piebilst, ka daudzi sirgst ar atkarību no medikamentiem, tāpēc nolēmis savus sekotājus sociālajos tīklos turpināt informēt par rehabilitācijas gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!